9 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – potpisani ugovori sa NVO od posebnog značaja

NVO od posebnog značaj – foto Opština Tivat

Predsjednik Opštine Željko Komnenović i predstavnici nevladinih organizacija koje za Tivat imaju poseban status, danas su potpisali ugovore o finansiranju redovnih godišnjih aktivnosti ovih organizacija za 2023. godinu, ukupne vrijednosti 28.000€.

Na osnovu Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama, a u skladu sa Budžetom Opštine Tivat za 2023. godinu, kojim je za NVO sektor predviđen maksimalan iznos od 70.000€, 40% sredstava usmjereno je na rad Glazbeno prosvjetnog društva Tivat, Bokeljske mornarice Kotor – podružnice Tivat i Kulturno umjetničkog društva “Boka”- Tivat.

„Želim da u ime Opštine Tivat zahvalim vama i vašim organizacijama na vrijednom radu, kojim doprinosite promociji i očuvanju kulturnog i istorijskog nasljeđa našeg grada, a posebno na veoma kvalitetnoj saradnji sa lokalnom upravom u prethodnoj godini. Kao rezultat toga uspješno je realizovano dosta zajedničkih aktivnosti, a nadam se da će u budućnosti biti još više takvih projekata“, kazao je predsjednik Opštine Komnenović najavljujući da će i u predstojećoj turističkoj sezoni, lokalna uprava nastaviti da pruža podršku aktivnostima kojima se promoviše bogata kulturna ponuda grada.

Boris Lanceroti u ime GPD Tivat potpisao je ugovor o finansijskoj podršci u iznosu od 12.640€. Tom prilikom, Lanceroti je istakao dobru komunikaciju sa Sekretarijatom za društvene djelatnosti, kao i zadovoljstvo što se potpisivanje ugovora dešava na početku godine, što pomaže organizacijama da blagovremeno planiraju godišnje aktivnosti. On je ukazao i na izazove u radu najstarije tivatske institucije kulture i zajedno sa ostalim organizacijama sugerisao uvećanje maksimalnog procenta izdvajanja koji je opštinskom odlukom definisan za NVO sektor.

Ispred KUD „Boka“ Tivat ugovor sa Opštinom, u iznosu od 9.110€, potpisao je Vidak Božović, koji je upoznao lokalnu upravu sa planovima na polju internacionalne saradnje i širenja same organizacije, te da pored opštinskog budžeta, nastoje da apliciraju i kod državnih i EU fondova. U cilju ostvarivanja još bolje saradnje sa lokalnom upravom, predložio je uvođenje godišnjih konsultacija nevladinih organizacija sa predsjednikom opštine i predsjednikom Skupštine opštine, koje kao mogućnost propisuje i Statut Opštine Tivat.

Ugovor sa Opštinom Tivat, u iznosu od 6.250€, u ime tivatske podružnice Bokeljske mornarice potpisao je Marjan Ribica. On je podsjetio na niz važnih događaja kojima je prošle godine obilježeno jubilarnih 50 godina rada tivatske podružnice i zahvalio Opštini na razumijevanju i pažnji koju je u prethodnom periodu posvetila toj organizaciji, koja se od 2021. godine nalazi i na UNESCO-voj listi svjetske nematerijalne kulturne baštine.

Najčitanije