15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

H. Novi – razmatrali načine urednog vodosnabdijevanja u toku naredne turističke sezone

Foto Opština Herceg Novi

Predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić, sa svojim saradnicima, ugostio je delegaciju Regionalnog vodovda Crnogorsko primorje na čelu sa predsjednikom Odbora direktora, Zoranom Lakušićem i izvršnim direktorom Borislavom Ivankovićem.

Na sastanku su razmatrani načini urednog vodosnabdijevanja u toku naredne turističke sezone uslijed problema pada izdašnosti izvorišta „Bolje Sestre“. Tom prilikom, rukovodstvo Regionalnog vodovoda predstavilo je aktuelne probleme sa kojima se suočava u svom radu, u susret ljetnjoj turističkoj sezoni.

Predsjednik Odbora direktora, Zoran Lakušić je istakao da smo na pragu turističke sezone i da se Regionalni vodovod, kao i lokalni vodovodi, intenzivno pripremaju za predstojeću turističku sezonu. Kao što je javnost upoznata, Regionalni vodovod ovaj period dočekuje sa bojaznošću, imajući u vidu stepen devastacije korita rijeke Morače, usljed eksploatacije pijeska, koja za direktnu posljedicu ima značajan pad izdašnosti izvorišta „Bolje Sestre“.

U otvorenom i konstruktivnom razgovoru, predsjednik Katić i direktor hercegnovskog vodovoda, Boro Lučić, iskazali su spremnost za pomoć u prevazilaženju problema sa kojima se suočava Regionalni vodovod. Ovom prilikom oni su naglasili da Opština Herceg Novi kao i lokalni vodovod imaju želju za saradnjom u narednom periodu ukoliko bude tehničkih mogućnosti za realizaciju predloženih aktivnosti od strane Regionalnog vodovoda.

Imajući u vidu činjenicu da od uspješne organizacije vodosnabdijevanja Crnogorskog primorja zavise rezultati turističke sezone, kao i koliki je udio prihoda od turizma u cjelokupnoj strukturi prihoda države Crne Gore, na sastanku je iskazana obostrana spremnost da se započeta saradnja nastavi još intenzivnije u narednom periodu. Dakle, rezultati turističke sezone u znatnoj mjeri opredjeljuju ekonomsku stabilnost i održivost države Crne Gore, pa je samim tim odgovornost koja vodovodna preduzeća imaju ogromna.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić sa najbližim saradnicima kao i direktor DOO „Vodovod i kanalizacija“ – Herceg Novi, Boro Lučić. U ime Regionalnog vodovoda, na sastanku su bili prisutni, predsjednik Odbora direktora Regionalnog vodovoda, Zoran Lakušić i izvršni direktor Regionalnog vodovoda Borislav Ivanković sa svojim saradnicima.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije