17 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – poziv u sklopu projekta Sustourismo turističkim organizacijama i vodičima

sustourismo II

Opština Tivat poziva turističke organizacije i turističke vodiče da pošalju predloge turističkih paketa koji će se razvijati i realizovati u okviru projekta SUSTOURISMO, finansiranog od strane Evropske unije kroz Jadransko jonski program INTERREG VB Transnational 2014 -2020.

Cilj “Sustourismo” projekta je unapređenje i bolje upravljanje postojećom turističkom ponudom grada i jačanje vansezonske turističke ponude te razvoj turističke infrastrukture. U cilju promocije održivog turizma, početkom godine zajedno sa Turističkom organizacijom Tivta definisano je nekoliko turističkih paketa u kojima su objedinjeni turizam i održiva mobilnost, a namjera je bila uključiti što više zanimljivih lokacija za turiste u Tivtu. U narednom periodu potrebno ih je razvijati, testirati i integrisati u SUSTOURISMO mobilnu aplikaciju.

Zato se pozivaju sve zainteresovane turističke agencije i vodiči da pošalju svoje predloge turističkih paketa do petka 21.05. u 9 sati na email adresu ivona.petrovic@opstinativat.me. Ukoliko su potrebna detaljnija pojašnjenja, upite slati na istu adresu.

Kroz implemetaciju projekta “SUSTOURISMO” teži se povećanju korišćenja tzv. aktivne mobilnosti (pješačenje, biciklizam), javnog prevoza i koncepata mobilnosti sa nižim emisijama ugljen-dioksida kako bi se smanjio negativan uticaj na životnu sredinu uzrokovan sve većom upotrebom privatnih vozila od strane turista koji putuju kroz jadranske zemlje. U tom kontekstu razvija se koncept turističke ponude koja će zadovoljavati sve potrebe turista u skladu sa “zelenom” mobilnosti kao i mobilnu aplikaciju, čiji je razoj u toku, a biće i testirana u devet gradova zemalja partnera (Albanija, Grčka, Italija, Hrvatska, Crna Gora, Srbija, Slovenija) kako bi se korisnicima pružilo najbolje moguće iskustvo.

Najčitanije