21 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – Predsjednik Milanović stigao u dvodnevnu posjetu Crnoj Gori

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović doputovao je u Crnu Goru, preko luke Tivat. On je iz Hrvatske došao brodom Hrvatske ratne mornarice „Omiš“.

Predsjednika Milanovića u Tivtu je dočekao ministar vanjskih poslova Crne Gore Srđan Darmanović sa suradnicima. Dobrodošlicu su mu poželjeli veleposlanik RH Hrvatske u CG Veselko Grubišić, konzulica Jasminka Lončarević, zastupnik HGI inicijative u parlamentu CG Adrijan Vuksanović, ambasador CG  u Hrvatskoj Boro Vučinić i gradonačelnik Tivta Siniša Kusovac.

Iz Tivta predsjednik Milanović je otputovao na Cetinje, gdje će ga uz najviše državne počasti dočekati predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Milanović u posjeti CG

“Predsjednici država Crne Gore i Hrvatske će nakon susreta i zvaničnog sastanka uz prisustvo delegacija, dati izjave za javnost”, saopšteno je ranije iz kabineta Đukanovića.

Navodi se da će Đukanović i Milanović posjetiti muzej Kralja Nikole na Cetinju.

Drugog dana posjete, predsjednici će ispred katedrale Svetog Tripuna u Kotoru, prisustvovati tradicionalnom kolu Bokeljske mornarice, obići Katedralu i posjetiti Kotorsku biskupiju.

Kako je saopšteno, nakon toga je planiran radni ručak koji u čast visokog gosta priređuje Đukanović.

Milanović u posjeti CG

Milanović će se, tokom zvanične posjete Crnoj Gori, sastati sa predsjednikom Skupštine Ivanom Brajovićem i premijerom Duškom Markovićem, a planiran je i susret sa predstavnicima Hrvatske zajednice u Crnoj Gori.

“Posjeta predsjednika Hrvatske, aktuelne predsjedavajuće Savjetom EU, prva je zvanična predsjednička posjeta nakon višemjesečne obustave međudržavnih aktivnosti prouzrokovane pandemijom COVID 19” saopšteno je iz kabineta Predsjednika CG.

Izvor:M.M.

Najčitanije