16 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – Predsjednik opštine obišao novu saobraćajnicu na Seljanovu

Nova saobracajnica Seljanovo

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović zajedno sa direktorom Direkcije za investicije Vladom Brguljanom obišao je danas novoizgrađenu saobraćajnicu na Donjem Seljanovu. Saobraćajnica duga 240 metara, sa pratećom infrastrukturom, parking prostorima, rasvjetnim tijelima i trotoarima – investicija je vrijedna 519.000,00€.

„Konačno je ovaj dio grada dobio infrastrukturu na koju je dugo čekao. Posebno mi je drago da su se u cijelu priču uključili mještani, vlasnici objekata i investitori na ovom potezu koji su donirali određena sredstva kako bi radovi bili što sveobuhvatniji. Čestitam Direkciji i izvođačima na odrađenom poslu. Stanovnici ovog dijela grada na privremeno korišćenje će dobiti i dva nova parking prostora, budući da nam je zemljište u ovu svrhu ustupilo Ministarstvo odbrane.“ – istakao je Komnenović. Direkcija za investicije Opštine Tivat samoinicijativno je investirala i u sanaciju obližnjeg malog mosta preko potoka Seljanovo, ali i u prilaze mostu koje koriste mještani, budući da ovi radovi nisu bili predviđeni projektom.

 „Radovi su odrađeni u roku. Ispunili smo obećanje da ćemo ih završiti prije početka ljetnje sezone i ja se nadam da su građani zadovoljni rezultatima“ – kazao je Brguljan.

Predsjednik opštine je za naredne dane najavio početak radova na okretištu kod OŠ „Drago Milović“, projekat vrijedan 80.000,00€. Posebno je istakao značaj izgradnje novog objekta škole „Branko Brinić“ u Radovićima. „Radovi kreću uskoro a vrijednost projekta je oko četiri miliona eura. Opština Tivat iz svog budžeta adaptira prostorije Doma kulture u Đuraševićima, kako bi krtoljski osnovci mogli da pohađaju nastavu dok se izvode radovi na školi. Djeca predškolskog uzrasta nastavne aktivnosti pohađaće u Domu kulture u Gošićima“, napomenuo je Komnenović i dodao: „Moramo raditi vrijedno kako bismo gradsku infrastrukturu doveli u stanje koje Tivćani zaslužuju“.

Nova saobracajnica Seljanovo

Po riječima Brguljana radovi na stadionu „Arsenala“ teku planiranom dinamikom. „Svlačionice su završene, a završeno je i postavljanje nove travnate podloge. Opština Tivat je preduzela aktivnosti kada su u pitanju drenažne cijevi koje su sada povezane na našu komunalnu mrežu. Možemo očekivati da će za nekih mjesec dana biti odigrane i prve utakmice na ovom stadionu.“

Predsjednik Komnenović je podsjetio na neke od radova koji su izvršeni u prethodnom periodu a tiču se saobraćajne infrastrukture, kao što su kružni tok kod „Helade“ vrijedan 48.000,00€ i saobraćajna signalizacija u zonama škola vrijedna 50.000,00€.

Najčitanije