7 C
Kotor

Slušaj online radio

Mjuzikl Flashdance 21. juna otvara Purgatorije

Flashdance

Festival mediteranskog teatra Purgatorije 2023 biće svečano otvoren u srijedu 21. juna na Ljetnjoj pozornici Centra za kulturu Tivat u 21.30. Festival, koji slavi punoljetstvo, otvoriće glumica Olga Odanović.

Pozorište na Terazijama – Beograd odigraće mjuzikl Flashdance u režiji Vladana Đurkovića.

U glavnim ulogama su Mina Nenadović, Slaven Došlo, Mitra Mladenović, Bojana Račić, Teodora Tomašev, Tatjana Tanja Bošković, Miroljub Turajlija i drugi.

“U središtu radnje mjuzikla “Fleš dens” je ambiciozna Aleks Ovens, djevojka koja danju teško radi u čeličani zajedno sa brojnim prijateljima, dok noću nastupa u lokalnom baru izvodeći svoje neobične plesne numere.

Zaplet počinje kada se u fabrici pojavi sin vlasnika čeličane Nik Harli, koji se zaljubljuje u Aleks, radnicu fabrike njegovih roditelja. Za to vrijeme njena najbolja prijateljica Glorija podstiče Aleks da smogne snage i ostvari svoj san i prijavi se za audiciju za uglednu akademiju Šipli.

Nespretnim potezima bogatog mladića i sina uticajnih roditelja, Nik ugrožava njenu želju za samostalnošću i uspjehom na svoj način, dok će otpuštanje njenih prijatlje s posla, kao i sve češće nastupanje djevojaka iz finog Harijevog bara u klubu sumnjive reputacije zbog krize, ovu ljubavnu priču osjenčiti tamnijom bojom.

Većina asocijacija na mjuzikl “Fleš dens” uglavnom su vezane za muzičke numere poput “I Love Rock ‘n’ Roll“, „Gloria“, „Maniac“, „What a Feeling”… kao i plesnih numera, jednog od gradivnih materijala ovog mjuzila,” navode iz Centra za kulturu Tivat.

Najčitanije