30 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat predstavio turističku ponudu u Beogradu – nezaboravno ljeto pred nama

TO Tivat – press konferencija u Beogradu

Održana tradicionalna press konferencija u Beogradu na kojoj je predstavljen program događaja u Tivtu tokom Ljetnje sezone 2024.Turistička organizacija opštine Tivat, u saradnji sa Porto Montenegrom i Luštica Bay, sa zadovoljstvom je ugostila lokalne medije na svojoj već tradicionalnoj godišnjoj konferenciji u Beogradu. Ovom prilikom, predstavljen je bogat i raznovrstan program događaja za nadolazeću ljetnju sezonu 2024. godine.

Medijima su se obratili direktorica  Turističke organizacije opštine Tivat, Nina Lakičević, Kristina Škanata, predstavnica Luštice Bay i Danilo Kalezić iz Porto Montenegra. Domaćini su otkrili mnoštvo inicijativa koje će obogatiti život i turizam u Tivtu. Posebno su istaknuti luksuzni hoteli, vrhunski restorani, i uzbudljivi sportski i kulturno-umjetnički događaji.

,,Autentične rezidencije, hotel sa pet zvjezdica The Chedi Luštica Bay, jedinstveno gastro i šoping iskustvo, intenzivan kalendar događaja, kreiraju upečatljiv identitet Luštica Bay – sa 5 plaža i 3 sea lounge-a, ova lokacija je plavi potpis tivatske rivijere. Od ove godine nemamo samo plavi potpis destinacije, već i zeleni – Premijerni golf teren sa 18 rupa, dizajniran od globalno prepoznatljivog Gary Player-a, donosi pogled na horizont Jadrana i Boku Kotorsku, od prvog do poslednjeg zamaha loptice. Već u četvrtom kvartalu 2024. godine, imaćemo 3 završene golf rupe, a driving range odnosno golf vježbalište biće spremno ovog ljeta za sve ljubitelje ovog sporta. ’’,  ponosno ističe Kristina Škanata, Senior Marketing Executive govoreći o destinaciji i projektu Luštica Bay.

TO Tivat – press konferencija u Beogradu

Danilo Kalezić, PR i Marketing menadžer Porto Montengra, obećava još jedno sadržajno i nezaboravno ljeto u Porto Montenegru: ,,Pozornica je spremna za još jedno ljeto elegancije i uzbuđenja u Porto Montenegru. Od umjetničkih izložbi do pulsirajućih muzičkih festivala i ekskluzivnih izložbi jahti, ova godina obećava da će premašiti očekivanja, sa nekim od najekskluzivnijih događaja u sezoni kradući svijet reflektora preko Jadrana. Tokom ljeta gosti mogu da uživaju u zadivljujućim kompozicijama svjetski poznatih muzičkih maestra. Vrhunac ljeta je Festival RUBIX, koji se po drugi put održava u Porto Montenegru i donosi platno kreativnosti u avgustu. Spajajući muziku sa umjetnošću, pozorištem i tehnologijom, spektakularna postava uključuje žive nastupe Isabelle Rossellini i ritmičke melodije Nouvelle Vague – sa još izvođača koji će biti najavljeni u narednim nedeljama.’’

TO Tivat – press konferencija u Beogradu

,,Gradska riva Pine postala je lokalitet koji poziva na zabavu i već sa aprilom mjesecom počeli smo sezonu muzičkih koncerata koje ćemo realizovati i dalje tokom ljeta. Prve nedelje juna očekuje nas Međunarodni karneval – ulicama našeg grada predstaviće se karnevalske grupe iz različitih krajeva svijeta, dok će se 15.06. istim tim ulicama čuti zvuci duvačkih orkestara iz 4 države. Ono što je novitet kada su festivali u pitanju jeste Biser Jadrana koji će okupiti izvođače iz zemlje i regiona  i 29.06. Tivat će biti pozornica laganih nota iz domena zabavne, mediteranske i pop muzike. Od preko 100 prijavljenih kompozicija stručan žiri će odabrati 24 najbolje koje će dobiti prostor za takmičenje. Takođe, festival mediteranskog teatra Purgatorije koji je postao sinonim kulturne baštine cijelog Mediterana, kroz program u trajanju od dva i po mjeseca ponudiće takmičarske i pozorišne predstave, mjuzikle, performanse i koncerte kvalitetnog sadržaja.’’, zaključuje Nina Lakičević.

Direktorica Turističke organizacije opštine Tivat podsjetila nas je da Tivat, inače najsunčaniji grad Boke, nosi epitet ,,Najbolji mali Evropski grad za život u 2023”, što potvrđuje atraktivnost i prirodne ljepote destinacije. Radujemo se ljetu pred nama.

Najčitanije