11 C
Kotor

Slušaj online radio

“Morska posla” na Festivalu vjetra ovog vikenda…

“Morska posla” na Festivalu vjetra ovog vikenda…
Festival vjetra

Treći festivalski vikend, Festivala vjetra (Wind Fest), donosi zanimljiv kulturni program, ali i kreativnu pučku feštu na gradskoj rivi Pine.

  • u subotu 11. maja u 20 sati, na platou crkve Svetog Antona u Lepetanima očekuje prvi klasični koncert u okviru Wind Fest 2024- Veče gitare u izvedbi učenika i profesora Muzičke škole Tivat i Muzičke škole “Vida Matjan” u Kotoru.
  • U nedjelju 12. maja od 16 sati gradska riva Pine dobiće šušur od morskih rabota- događaj Morska posla. Na Sajmu morskih zanata i umijeća družićemo se sa jedriličarima iz Delfina i učiti osnovne pojmove, logiku i pravila jedrenja. Crveni Krst Tivat će u okviru nedjelje Crvenog krsta prezentirati pružanje prve pomoći s fokusom na spasilačke vještine na moru.

Muzej i galerija Tivat će na svom štandu organizovati kreativne radionice inspirisane morem, a kompanija UNA Montenegro predstaviće se sa “Meštrom o’ konopa”- radionicom umjetničkog i upotrebnog dizajna od konopa.

Tivatska regata – foto CG News

Na štandovima ćemo vidjeti i prepoznatljive ogrlice, umjetničke slike i kućice oslikane na kamenju s bokeških stijena i žala umjetnice Tatjane Tanje Radonić, radove modelarske radionice Montić i još mnogo toga.

Najčitanije