14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – predstavljaju projekat Youth friendly City i Evropsku omladinsku karticu

youth city

U organizaciji Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja opštine Tivat  i Centra za omladinsku edukaciju, u četvrtak 4.aprila u hotelu Pine sa početkom u 12 sati, biće predstavljen projekat “Youth friendly City”, i “Evropska omladinska kartica “.

Dogadjaj će otvoriti predsjednik opštine, dr Siniša Kusovac, nakon čega će predstavnici Centra za omladinsku edukaciju prezentovati projekat.

Tivat je grad koji je  identifikovan kao grad koji  vodi računa o mladima, i po njihovom mišljenju  predstavlja pravi “Youth friendly City”, a ovaj projekat upravo podrazumijeva umrežavanje lokalne samouprave sa jedne, i Evropske omladinske kartice, sa druge strane.

Cilj projekta je osnaživanje mobilnosti mladih, promocija volonterizma i neformalne edukacije, umrežavanje NVO sektora i institucija, a sve u cilju poboljšanja statusa mladih u Crnoj Gori, kao i turističke promocije naše zemlje u Evropi (6 miliona mladih iz 35 zemalja mogu i kod nas koristiti popuste, koji su dostupni na sajtovima www.omladinskakartica.me i www.eyca.org).

Projekat “Evropska omladinska kartica”, okuplja preko 2.000 korisnika besplatne benefit kartice širom čitave Crne Gore.

Projekat je podržan od strane Ministarstva sporta i mladih, Ministarstva kulture, kao i krovnih omladinskih organizacija – Studentskog parlamenta UCG, Unije srednjoškolaca Crne Gore i Unije mladih preduzetnika Crne Gore.

Najčitanije