20 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – prvo asfaltiraju, pa onda prekopavaju ulice

Detalj iz Bokeljske ulice na Seljanovu

Opština Tivat je samo dvije godine nakon što je uložila nekoliko desetina hiljada eura u kompletno sređivanje i asfaltriranje do tada veoma zapuštene Bokeške ulice na Seljanovu, ovih dana tu glavnu saobraćajnicu u ovom dijelu grada gotovo potpuno uništila, prekopavši je radi izgradnje atmosferske kanalizacije.

Firma „Avio Petrol“ iz Podgorice koja je u avgustu izabrana na tenderu za izgradnju atmosferske kanalizacije na Seljanovu, već danima prekopava Bokeljsku ulicu sa njene sjeverne strane, kao i  dvije slijepe ulice koje se nastavljaju na Bokeljsku između dva bloka stambenih zgrada u ovom dijelu Seljanova. Podgoričani su ovdje već skoro priveli kraju iskopavanje skoro 750 kvadrata površine novih rovova u koje polažu preko 1.000 metara dužnih plastičnih cijevi za odvod atmosferskih padavina. Osim uzdužnih rovova, graditelji atmosferske kanalizacije Bokeljsku ulicu su na više mjesta  i poprečno „presjekli“ kanalima do novih šahti sa sakupljanje kišnice, a nakon toga oni će po odredbama ugovoa koji imaju sa opštinom Tivat, ponovno asfaltirati samo djelove ulice koje su prekopali, opet na taj način uništavajući tek nešto duže od dvije godine sačuvanu kompaktnu netaknutu asfaltnu površinu ove glavne seljanovačke saobraćajnice. Radovi koje izvodi Avio petrool trebali bi da se završe do sredine novembra, a Opština Tivat za njih izdvaja 155.658 eura.

radovi na kopanju Bokeljske ulice na Seljanovu

I dok na Seljanovu svakodnevno bruje bageri koji kopaju glavnu ulicu zbog čega se u njoj saobraćaj otežano odvija, iz Opštine Tivat ne odgovaraju na pitanja zašto je Bokeljska ulica uopšte nedavno bila ponovno generalno asfaltirana, ako se već znalo da se u njoj mora graditi nova atmosferska kanalizacija.

Bez odgovora administracije gradonačelnika Siniše Kusovca (DPS) je ostalo i naše pitanje ko je u Opštini donio odluku da se ulica prvo asfaltira a nakon toga prekopava i ko je zbog toga odgovoran, te da li smatraju da ovaj slučaj veoma ilustrativno pokazuje nekoordinisan i neodgovoran rad lokalne vlasti kada je sprovođenje investicija u pitanju. Sličan slučaj desio se i prije par mjeseci kada je Opština prvo izdvojila preko pola miliona eura za presvlačenje novim asfaltom gotovo svih ulica u najužem centru grada, da bi tek što je kompanija “Bemaks” besprekorno završila taj posao, administracija gradonačelnika Kusovca odlučila da obnovi i trotoare u tim ulicama, pa je lomljenjem starih i ugradnjom novih ivičnjaka, na više mjesta oštetila i novi, tek postavljeni asfalt na kolovozu ovih ulica.

Izvor:S.L

Najčitanije