30 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat se predstavio u Privrednoj komori Vojvodine

Tivat se predstavio u Privrednoj komori Vojvodine

Sastankom u Privrednoj komori Vojvodine otpočela manifestacija Dani Tivta u Novom Sadu, koja će trajati od danas, sve do nedjelje 24. martaPredstavnici Opštine Tivat i Privredne komore Vojvodine održali su zajednički sastanak na kojem je delegacija Tivta predstavila svoje privredne potencijale, a sve u sklopu manifestacije „Dani Tivta u Novom Sadu“.

Ozbiljno shvatamo saradnju između naša dva grada. Mi smo svjesni da je Novi Sad svojom veličinom i budžetom mnogo ispred Tivta, ali isto tako dobili smo povratnu informaciju da i mi posjedujemo vrijedna znanja posebno u  domenu promocije kulture“ – istakao je potpredsjednik opštine Tivat dr Andrija Petković. „Novi Sad i Vojvodina su za nas ozbiljno turističko tržište, ali to nije jedini sektor u kojem treba da sarađujemo.“ – rekao je Petković i istakao mogućnosti saradnje u oblasti IT sektora, sporta… On je Novosađanima poželio dobrodošlicu u Tivat i zahvalio na ukazanom gostoprimstvu

U ime domaćina gostima se obratio predsjednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević. On je istakao da Tivat i Novi Sad, Crnu Goru i Srbiju veže i prijateljstvo i interes, te da je zajednički cilj to da se privredna saradnja podigne na još veći nivo.

„Kada je u pitanju izvoz Srbije, odnosno Vojvodine, Crna Gora je na četvrtom mjestu“, pojasnio je Vučurević dodajući da uvijek ima prostora za saradnju i sa Privrednom komorom Crne Gore, kako bi se promovisala privreda dvije susjedne zemlje.

Tivat se predstavio u Privrednoj komori Vojvodine

Nakon sastanka uslijedila je posjeta Naučno-tehnološkom parku u Kampusu Univerziteta u Novom Sadu, gdje su predstavnici Opštine Tivat sa kolegama razgovarali o mogućnostima daljeg razvoja poslovanja tivatskog Biznis info centra. Delegaciju Opštine Tivat predvodili su potpredsjednik Petković, predsjednik Skupštine opštine Tivat Miljan Marković, sekretar za privredu Vedran Božinović, ali činili su je i rukovodioci drugih opštinskih organa koji borave u Novom Sadu.

Goste su između ostalih dočekali Branislav Mamić sekretar Udruženja usluga PK Vojvodine i Dalibor Rožić član gradskog vijeća za kulturu.

Tivat se predstavio u Privrednoj komori Vojvodine

Manifestacija „Dani Tivta u Novom Sadu“ nastavlja se sjutra velikim defileom u centru Novog Sada i prigodnim kulturno-zabavnim programom na Trgu kod Porte. Delegaciju Opštine Tivat dočekaće gradonačelnik Grada Novog Sada, Milan Đurić sa saradnicima. Početak događaja zakazan je za 10:30 sati.

Najčitanije