12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – Služba zaštite i spašavanja nabavila dron, za izviđanje terena u dnevnim i noćnim uslovima

Dron SZP Tivat

Služba zaštite i spašavanja Opštine Tivat od danas raspolaže specijalnim osmatračkim dronom visokih performansi, za izviđanje terena u dnevnim i noćnim uslovima. Dron će pripadnicima službe umnogome olakšati rad na terenu, budući da posjeduje kameru sa širokom, zoom i infracrvenom sposobnošću, koja ima senzor laserskog daljinometra.

“Dron je opremljen termovizijskom kamerom, kamerom za pretragu u noćnim i uslovima smanjene vidljivosti kao i laserskim daljinometrom koji precizno mjeri udaljenosti u rasponu od tri do 1.200 metara. U vazduhu može ostati 41 minut, penje se na visinu od 6.500 metara i leti do maksimalne udaljenosti od sedam kilometara od operatera“ istakao je komandir Službe zaštite i spašavanja Milorad Giljača.

Vrijednost investicije iznosi 15.730 eura sa PDV-om, a za nju su sredstva obezbjeđena u akciji tokom donatorskog bala hotela “Regent Porto Montenegro”.

Na teritoriji opštine Tivat na snazi je Naredba o zabrani loženja i paljenja vatre na otvorenom prostoru. U slučaju primjećivanja vatre ili dima, neophodno je odmah obavijestiti Službu zaštite i spašavanja, na brojeve telefona: 123 ili (032) 671-318.

Najčitanije