26.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – smanjiti građevinske radove i bacanje otpada

Sa sastanka

Građevinske radove u Tivtu treba svesti na najmanju moguću mjeru i organizovatii ih prema pravilima  koja propisuju mjere Nacionalnog koordinacionog tijala za bornu protiv zaraznih bolesti  – odlučeno je proed ostaloga, danas na redovnoj sjenici  Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje u Tivtu (OTZS).

Sjednicom OTZS predsjedavao je  gradonačelnik dr Siniša Kusovac , a članovi tima pozvali su sve izvođače radova koji se trenutno odvijaju u Tivtu da se prilikom obavljanja posla, sa posebnom pažnjom odnose prema komunalnim instalacijama i lokalnoj infrastrukturi, da ne bi dolazilo do njenog oštećivanja i prekida u snabdijevanja grada vodom i strujom.

Inspekcija obilazi gradilišta

Građani Tivta, današnjom odlukom OTZS, obevezani su  da otpad iznose jednom dnevno u intervalu od 19 sati uveče do 7 sati ujutro kako bi se racionalizovalo odvođenje otpada i sačuvali od rizika radnici Komunalnog preduzeća „uslijed limitirane trenutno raspoložie  radne snage na ovim poslovima“.

Građanima je preporučeno i da kabasti, građevinski i zeleni otpad ne odlažu pored kontejnera za smeće ili na drugim površinama, nego da ga čuvaju „na mjestu nastanka koliko je to duže moguće, do momenta njegovog odvoženja“.

Izvor:S.L

Najčitanije