20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – Svečano otvoren renovirani stadion FK “Arsenal” (FOTO)

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović, predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) Dejan Savićević, predsjednik uprave Fudbalskog kluba “Arsenal” iz Tivta Dejan Kandić i izvršni direktor kompanije Adriatic Marinas – Porto Montenegro Dejvid Margason, danas su svečano otvorili potpuno renovirani glavni stadion FK “Arsenal” i novosagrađani objekat u sklopu stadiona, ukupne površine 250 metara kvadratnih.

“Ovo je decenijama očekivani objekat infrastrukture, koji “Arsenal” kao jedan od najstarijih fudbalskih klubova u Crnoj Gori zaslužuje” – istakao je Komnenović i zahvalio FSCG na pomoći da se projekat realizuje.

“Fudbal u Arsenalu trenira preko 300 mališana, što garantuje perspektivu i trajanje ovog kluba”, rekao je predsjednik opštine i za jesen najavio ugradnju reflektora na glavnom stadionu čime će biti kompletirana infrastruktura ovog sportskog kluba.

“Fudbalski savez, kako u Tivtu tako i u drugim dijelovima Crne Gore, trudi se da što više ulaže u infrastrukturu. U ovaj projekat uložili smo gotovo pola miliona eura. U ranijem periodu ulagali smo u rasvjetu na pomoćnom terenu. Drago mi je što se fudbal probudio u Tivtu”, rekao je predsjednik FSCG Dejan Savićević i “Arsenalu” poželio velike fudbalske uspjehe u narednom periodu.

“Danas igramo utakmicu Prve Crnogorske lige, po prvi put na našem terenu na novoj travnatoj podlozi, u novim pomoćnim objektima i to nas čini veoma srećnim i ponosnim” – istakao je Dejan Kandić u ime uprave kluba. Kandić je podsjetio da je na cjelokupnoj površini terena postavljena nova travnata podloga, obilježene su linije, instaliran je nov drenažni sistem i sistem za zalivanje.

“Mi kao uprava kluba se na ovome nećemo zaustaviti. Želja nam je da do početka sljedeće sezone imamo reflektore na glavnom terenu i klupske prostorije za mlađe kategorije. Nadamo se daljim uspjesima jer rezultati su garant daljeg razvoja kluba”, rekao je Kandić i zahvalio FSCG na podršci budući da je Savez nosilac oko 80% od ukupnog ulaganja.

Na stadionu su postavljene nove tribine kapaciteta 600 mjesta, kao i VIP loža i posebna loža za novinare i televizijski prenos utakmica. Izgrađen je potpuno nov pomoćni objekat površine 250m2 u kojem su smještene svlačionice, kupatila, tzv press room, prostorije za delegate sudije i trenere. Ukupna vrijednost investisticije iznosi 800.000€, a investitori su Fudbalski savez Crne Gore, Opština Tivat i FK “Arsenal”.

U otvaranju renoviranog stadiona FK “Arsenala” učestvovao je Dejvid Margason prvi čovjek kompanije Adriatic Marinas – Porto Montenegro, glavnog “Arsenalovog” sponzora.

“Zadovoljni smo što smo u prilici da pomognemo razvoj tivatskog sporta i da investiramo u dalji razvoj FK “Arsenal”. Radujemo se budućim sportskim uspjesima ovog kluba”, istakao je Margason i za narednu godinu najavio otvaranje novog “Siro Boka Place” hotela, koji će biti fokusiran na sportske i wellness sadržaje. “Namjera nam je na neki način uvezati aktivnosti
kluba sa ovim sadržajima”, dodao je on.

Na stadionu je danas odigrana i prva utakmica Prve Crnogorske lige između FK “Arsenal” i FK “Jedinstvo” iz Bijelog Polja. Tokom svečanog dijela programa prisutnima se obratio predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović koji je izveo i početni udarac na ovom fudbalskom meču.

U pratećem programu je nastupilo i Glazbeno prosvjetno društvo Tivat.

Najčitanije