24 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – u Gradskom parku zasađeno stablo generacije

Sadnja drveta generacije

U sklopu akcije „Dječija nedjelja“  koju već dupe vrijeme, svake prve sedmice oktobra mjeseca otrganizuje NVO „Dječiji savez Tivta“, u velikom Gradskom parku Tivta danas je zasađeno tzv. stablo generacije ovog naraštaja tivatskih đaka-prvaka.

Ova tradicionalna akcija odvija se pod motom „Čuvaj drvo jer ti treba, čuvaj da te čuva“u Gradskom parku gdje su mnoge generacije tivatskih prvačića sadile svoja stabla, obilježavajući na taj način simbolično svoj  ulazak u svijet obrazovanja.

Aktuelna generacija prvaka danas je uz pomoć radnika Službe Gradskog zelenila tivatskog Komunalnog preduzeća u parku zasadila novi primjerak magnolia grandiflore – drveta koje je ujedno i zvanični cvijetni simbol Tivta.

Ova biljna vrsta porijeklom je iz jugoistočne Amerike gdje naraste i do visine od 25 metara, a u Tivtu je već sađena i u drvoredima i kroz brojne pojedinačne primjerke na drugim javnim zelenim površinama. Sadnicu i ovog “drveta generacije” tivatskim prvacima poklonilo je Komunalno preduzeće, a o karakteristikama magnolije djeci je govorila rukovoditeljka službe Gradskog zelenila, diplomirana inženjerka hortikulture Tanja Krstović.

Izvor:S.L.

Najčitanije