25.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivatska Akcija i Goran Božović – Časno i odgovorno za bolji Tivat – Jer smijemo i umijemo – Mirko Kovačević poručuju…

TA-i-GB-JER-SMIJEMO-I-UMIJEMO

„Zaslugom“ partija pobjednica državnih izbora od 30. avgusta 2020. godine, koje za dvije godine nisu usvojile Zakon o oduzimanju kriminalom stečene imovine niti Zakon o lustraciji (kojeg više i ne pominju), koje su zbog svojih političkih igara i partijskih interesa jednog Milivoja Katnića pustili više od godinu dana da bude na čelu Specijalnog državnog tužilaštva i opstruira sve istrage protiv pripadnika bivšeg kriminalnog režima – mi smo u situaciji da OKG partije bivše vlasti i mnogi njihovi funkcioneri koji bi trebalo da su odavno u zatvoru i da im se ispituje porijeklo imovine, mirno nastupaju na izborima, i još nastupaju kao opozicija koja ima legitimitet, ističe se u saopštenju izborne liste TIVATSKA AKCIJA i GORAN BOŽOVIĆ-ČASNO I ODGOVORNO ZA BOLJI TIVAT – JER SMIJEMO I UMIJEMO – MIRKO KOVAČEVIĆ

Zamislite mjeru drskosti i provokacije kad se poltroni, poslušnici, i saučesnici  Siniše Kusovca, Ivana Novosela i njihovih prethodnika – koji su, kao sekretari, odbornici, službenici i članovi partije učestvovali u sprovođenju njihovih nebrojenih krivičnih djela i na svaki drugi način podržavali decenijsko pljačkanje budžeta Opštine Tivat – sada predstavljaju kao legitimna opozicija, kao „reformisana“ nevinašca  koja su se rodila tek prije dvije godine!

Novi vršioci dužnosti Vrhovnog i Specijalnog državnog tužilaštva su počeli da rade, ali privođenja Vesne Medenice, Blaža Jovanića, Veselina Vukotića i ostalih, samo su vrh ledenog brijega; koliko još  treba da čekamo da se dođe do tivatskih opštinskih funkcionera? Ogromno vrijeme je izgubljeno i gubi se – krivična odgovornost sigurno dolazi, ali, s protokom vremena, sve su manje šanse i da Opština Tivat povrati ogroman novac koji je brojnim krivičnim djelima popljačkan u periodu prije 30. avgusta 2020.

Uskoro, 23. oktobra desiće se konačni debakl, i potpuna politička marginalizacija OKG partija bivšeg režima, u svih 14 opština u kojima su lokalni izbori. Ali, nama to nije nikakva satisfakcija, i ne smijemo dozvoliti da nam bilo ko to predstavi kao mjeru pravde kojom se treba zadovoljiti.

Samo krivična odgovornost, i oduzimanje opljačkane imovine – jesu minimum koji građani očekuju nakon trideset godina terora. To je minimum pravde, i jedini osnov nade da u budućnosti možemo biti normalnije društvo, ističe se u saopštenju.

Najčitanije