16.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Adrović: U planu izgradnja objekta za smještaj 52 korisnika Doma starih u Risnu

Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja

Domu starih “Grabovac” u Risnu u planu je izgradnja novog objekta za smještaj 52 korisnika, na mjestu sadašnjeg “H“ paviljona, saopštio je ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović na svečanoj akademiji prilikom obilježavanja 75 godina rada ove ustanove.

On je kazao da će resorno ministarstvo učestvovati u ukupnim troškovima izgradnje, te da će objekat biti izgrađen po svim savremenim standardima kada je riječ o zbrinjavanju građana starije životne dobi.

– Ovo je ustanova sa višedecenijskom tradicijom i primjer je dobre prakse brige o starima, kako u Crnoj Gori, tako i u regionu. Kao resorni ministar potrudiću se da zaposleni u oblasti socijalne i dječje zaštite budu prepoznati od strane društva na adekvatan način – istakao je Adrović.

On je korisnicima i zaposlenima u Domu starih “Grabovac” čestitao jubilej – 75 godina rada ustanove, a svim starijim osobama njihov praznik -Međunarodni dan starijih osoba.

Iz Ministarstva rada i socijalnog staranja su kazali da JU Dom starih “Grabovac” u Risnu trenutno pruža smještaj za 265 korisnika o kojima brine 119 zaposlenih.

– Dugo vremena ovaj dom je bio jedina ustanova za zbrinjavanje i smještaj građana starije životne dobi – poručili su iz tog resora.

Izvor:Pobjeda

Najčitanije