13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivatski dobrovoljni vatrogasci na meti vandala i pljačkaša – ukrali gorivo iz dva vatrogasna kamiona

Izdušene gume na vatrogasnom kamionu – foto DVD Boka

Dobrovoljno vatrogasno društvo „Boka“ iz Tivta našlo se sinoć na meti za sada nepoznatih vandala i pljačkaša koji su ukrali gorivo iz dva protrivpožarna vozila tog DVD-a, te oštetili pneumatike na jednom od njih.

Pod okriljem noći, još uvijek nepoznati počinioci za kojim traga tivatska policija, su ispustili vazduh iz četiri od ukupno deset pneumatika na velikom vatrogasnom vozilu FAP 2226 koje je bilo parkirano ispred prostorija DVD „Boka“ u Domu kulture u naselju Gradiošnica. Istovremeno, iz rezervoara za gorivo tog kamiona, lopovi su izvukli i odnijeli oko 60 litara dizel goriva.

Iste noći na meti lopova bilo je i drugo  vozilo DVD-a „Boka“, kamion tipa  Berliet za gašenje šumskih požara, koje je bilo parkirano u blizini kuće predsjednika tog volonterskog vatrogasnog društva, Milivoja Vučetića u naselju Kavač. Na sreću, na vozilu nije nanešena šteta ali je zato i iz njega ukradeno svo gorivo – oko 100 litara dizela.

Crijevo kojim su lopovi ukrali gorivo iz vatrogasnog kamiona – foto DVD Boka

„Prosto je nevjerovatno da ima ljudi koji su toliko drski da ukradu svo gorivo iz dva vatrogasna vozila, ili da  oštete pneumatike na njima, te time potpuno onespoosbne vozila za izlazak na intervenciju a koja, da se nekim spletom nesrećnih okolnosti sinoć desila, je možda nekome mogla spasiti život ili imovinu ugroženu požarom. Žalosno je da smo okruženi takvim neljudima koji se ovako odnose prema jednoj opštekorisnoj inicijativi i volonterizmu nekolikov desetina našiuh pripadnika što ulažu veliki trud i rad da dorinesu povećanju nivoa sigurnosti naših sugrađana“- kazao je ti povodom predsjednik DVD „Boka“ Milivoje Vučetić. On je istakao da je postupak lopova koji su onesposobili njihova vozila, jednak tome kao kada bi neko neko ukrao gorivo ili izduvao gume na ambulatnom vozilu Hitne pomoći koje ljudima treba da spasi život.

Inače, još uvijek nepoznati počinioci prije tri noći su takođe u naselju Gradiošnica, polomili staklo na ulaznim vratima područnog odjeljenja tivatske OŠ „Drago Milović“ i nanijeli još neka oštečenja na toj zgradi. Škola sa imače, nalazi nekoliko destina metara od objekta Doma kulture u tom naselju pred kojim su skinoć vandali oštetili i pokrali vatrogasno vozilo DVD-a „Tivat“. Policija u oba slučaja traga za počiniocima.

Izvor:S.L.

Najčitanije