11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

SO Kotor u prošloj godini održala svega tri sjednice

Maja Mršulja

U minuloj godini kotorski parlament održao je svega tri sjednice, a na dnevnom redu našle su se ukupno 82 tačke. Prema riječima predsjednice Skupštine opštine (SO) Kotor Maje Mršulje, ukupno je donijeto 70 odluka, od kojih 37 jednoglasno.

Ona po važnosti izdvaja odluku o utvrđivanju lokacije za izgradnju stubne trafostanice “Poljice” Krivošije Donje kojom je omogućeno stvaranje uslova da građani ovog područja dobiju napajanje električnom energijom, koju dosad nisu imali.

Mršulja je u razgovoru za “Dan” saopštila da je u 2021. godini u parlamentu najaktivniji bio Klub odbornika opozicione Demokratske partije socijalista (DPS), koji je imao najveći broj pitanja i diskusija vezanih za dnevni red sjednica i odborničkih pitanja, dok je jedan od najaktivnijih odbornika u ime koalicije “Za budućnost Kotora” bio prof. Ljubenko Borović,a među aktivnijim je bio i Klub odbornika Demokratske Crne Gore.

Za sve odbornice i odbornike obezbijeđeni tablet uređaji

– Ono što je velika promjena, koju bih istakla i na koju sam ponosna, a tiče se rada Skupštine, jeste to što smo prije skoro godinu uveli novi način dostavljanja skupštinskog materijala odbornicama i odbornicima, koji se sada dostavlja na elektronski način, putem tablet uređaja koje smo obezbijedili za sve odbornice i odbornike, kaže Maja Mrljuša i izražava zahvalnost svim kolegama odbornicama i odbornicima koji su odmah pokazali saradnju u smislu podrške za promjenu dugogodišnjeg načina dostavljanja materijala.

– Takođe, ono na što sam ponosna jeste i određeni broj odluka koje su donijete jednoglasno. Naime, sve odluke koje se nađu na dnevnom redu sjednica su odluke koje donosimo u korist građana i građanki Kotora i iskrena mi je želja da u budućem radu takvih odluka bude još više – poručila je Mršulja.

/Biljana Marković/

Izvor:Dan

Najčitanije