23.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivatska marina spaja nautički i zimski turizam u Crnoj Gori

Winter Games Kolasin

“Porto Montenegro zimske igre” na sjeveru Crne Gore, atraktivno osmišljen sportsko-zabavni događaj, realizovan je tokom proteklog vikenda u Kolašinu za članove posade jahti iz tivatske marine i sa ovog dijela jadranske obale.

Sportske igre i aktivnosti među kojima su skijanje i bordovanje, vožnja biciklima na snijegu, osmišljenje igre poput „veliko stopalo“ u kojem se timski takmiči na drvenim skijama, itd, samo su neki od sadržaja ovog turnira, a prvo mjesto i nagradu od 3.000 eura osvojio je tim “Montenegro Adventures.”

Svi učesnici uživali su u sjajnom gastro iskustvu na planini, žurci na stazi Ski centra 1600, i sjajnim aktivnostima – saopšteno je jule tim povodom iz Porto Montenegra koji na ovaj način želi da uveže nautičko turističku ponudu Crnogorskog primorja sa zimskim i avanturističkim turizmom koji se nudi u kontinentalnom dijelu naše države.

“Fantastičan vikend je iza nas. Članovi posade broda “Trident” su uživali, a pristigli su i kolege naše flote iz Hrvatske – divan je to bio način da vrijeme provedemo skupa i dobra prilika za teambuilding.”- istakao je kapetan superjahte “Trident” Murray Tomkins iz Australije. Ovaj 65 metarski brod koji plovi pod zastavom Kajmanskih Ostrva, zimu provodi u Porto Montenegru.

“Ovo je moje najbolje provedeno vrijeme u Crnoj Gori do sada – igre su fantastične, energija među timovima je sjajna, gastro iskustvo fenomenalno, Kolašin je pravi planinski gradić. Moj tim će zasigurno učestvovati i na drugoj edicija igara u Porto Montenegru krajem sledeće mjeseca.”- dodao je Vu Nguyen, vlasnik jahte “Blue Saga”, koja je takođe vezana u marini Porto Montenegro.

Winter games Kolasin

Ovaj zimski „izazov“ dio je koncepta koji organizuje Klub članove posade Porto Montenegra tokom cijele godine, i gdje pomorci ukrcani na jahtama mogu uživati u raznim aktivnostima: projekcijama filmova, turnirima u kuglanju, degustacijama vina tokom zime i atraktivnim žurkama na plaži tokom ljeta svakog petka. Sponzori ove edicije “Zimskih igara” u Kolasinu su Acrew i Red Bull.

„Nakon planinskih izazova, spremni smo za još jedno takmičenje posljednjeg martovskog vikenda – ovog puta, bićemo na moru, u marini Porto Montenegro, gdje ćemo zajedno sa Jahting klubom organizovati jedrenja, a zatim i dekatlon. Ideja je da uvežemo sve aktivnosti koje su na raspolaganju našim klijentima tokom zime i da u jednom sportskom i zabavnom maniru obilježimo kraj zimske sezone.”- istakla je marina marketing menadžerka Porto Montenegra, Jovana Živković.

Izvor:S.L

Najčitanije