20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivatskom Domu zdravlja uručena dva aparata, vrijedna preko 6.300 eura

Sa uručenja donacije Domu zdravlja Tivat

Predstavnici nevladinih organizacija “Maškarada” i “Tivatski slikari”, kao i kompanije Adriatic Marinas- Porto Montenegro, obišli su danas Dom zdravlja Tivat i toj zdravstvenoj ustanovi uručili vrijednu donaciju – aparat za kompletnu elektro terapiju, ultrazvuk i kombinovanu terapiju za potrebe fizikalne terapije i CTG aparat.

Aparat za kompletnu elektro terapiju, ultrazvuk i kombinovanu terapiju za potrebe fizikalne terapije donirala je NVU Maškarada u vrijednosti u 3.100 eura, a kompanija Adriatic Marinas je donirala CTG aparat u vrijednosti od 3.206 eura.

Uručenje ove donacije zapravo je završetak projekta NVU „Maškarada“ iz Tivta koji je nazvan „Maska- inspiracija tivatskih slikara“.

„Maškarada je usljed nemogućnosti organizovanja međunarodnog karnevala u Tivtu, prošle godine našla način da kreativnim pristupom promoviše, očuva i afirmiše karnevalsku tradiciju i tako smo sa tivatskim slikarima osmislili da oni na temu maske, karnevala i maškara izrade umjetnička djela koja su prodata na humaniranoj aukciji”- kazao je predstavnik te NVU Goran Božović ističući da je u akciji učestvovalo deset tivatskih slikara koji su ta djela prije prodaje, predstavili javnosti na izložbi prošle godine organizovanoj povodom 21.novembra – Dana Opštine Tivat. Božovič se zahvalio slikarima koji su se odrekli i nagradnog fonda predviđenog konkursom “Maškarade”, kako bi se dodatno uvećao fond sredstava namijenjenih kupovini novih aparata za Dom zdravlja.

“Uspjeli smo u dogovoru sa našim partnerima Porto Montenegrom da postignemo otkup i ostatka tih umjetničkih djela te da dogovorimo donaciju ova dva vrijedna aparata za akušersku ambulantu i za fizikalnu terapiju“- zaključio je Božović, zahvaljući se i Opštini Tivat na podršci koja je pružila ovom projektu.

Senior PR menadžer Porto Montenegera Danilo Kalezić izrazio je veliko zadovoljstvo što su, kako je kazao,  imali priliku da izađu u susret jednoj akciji “koja ima nesvakidašnji karakter uvezivanja kulturnih poslanika grada i javnih ustanova.”

Direktorica Doma zdravlja Tivat dr Danica Stevović zahvalila je na donaciji koja će ističe, doprinijeti podizanju kvaliteta zdravstvene zaštite građana Tivta.

Izvor:S.L.
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije