16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivtu i dalje nedostaju hotelski kapaciteti – najavljen dolazak renomiranog brenda

Tivat – foto Boka News

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović kazao je da je za očekivati je da ovogodišnja sezona bude dobra, turistički poslenici imaju već sada dobre najave i tvrde da su njihovi kapaciteti već bukirani za ljeto ove godine.

– Tivtu i dalje fale smještajne jedinice u hotelima jer privatni sektor trenutno dominira. U Tivtu je posebno vidljiv nedostatak hotelskih kapaciteta na Plavim horizontima gdje Katari dijar (Qatari Diar) zbog određenih razloga kasni i nije nam poznata njegova sudbina. Dobro je što ima interesovanja za ostrvo Sveti Marko, dok kao nedostatak vidim to što se ne završava projekat izgradnje hotela Mimoza, s obzirom na to da je na potezu Ministarstvo uređenja prostora koje mora da da zeleno svijetlo da bi se taj hotel proširio u izgradnji – istakao je Komnenović.

Prema onome što kažu investitori, u Tivat treba da dođe jedan od renomiranih hotelskih brendova koji imaju zahtjev za većim brojem smještajnih jedinica i bili bi klasičan, hotel što je posebno interes grada.

Komnenović je rekao da, ukoliko se taj zahtjev ne riješi u korist investitora onda će to biti kondo hotel što znači da će to biti recepcija sa apartmanima koji su u privatnom vlasništvu što ne odgovara potrebama Tivta.

– Ono što nam predstoji u narednom periodu je valorizacija lokaliteta Župa jer postoji interesovanje za investiranje u to područje jer je riječ o najeksluzivnijem dijelu obale na crnogorskom primorju – dodao je Komnenović.

Izvor:CG News

Najčitanije