20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

TO Budva predstavlja turističku ponudu na sajmu u Moskvi

TO Budva u Moskvi

Turistička organizcija opštine Budva predstavlja turističku ponudu budvanske  rivijere na 25. Međunarodnom sajmu turizma MITT 2018. (Moscow International Travel & Tourism Exhibition) koji se održava od 12. do 15. marta u Moskvi, u organizaciji NTO Crne Gore.

TO Budva se, kao i prethodnih godina, na ovom sajmu predstavila na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, uz lokalne turističke organizacije Bara, Ulcinja, Kotora, Tivta, Herceg Novog i Podgorice, nacionalnu avio-kompaniju “Montenegro Airlines”, hotelske kompanije HG “Montenegro Stars”, HG “Budvanska rivijera”, “Karisma Hotels Adriatic”, “Beppler & Jacobson”, hotel “Maestral”, Institut “Simo Milošević”, turistički kompleks “Lazure Hotel&Marina”, apart-hotel “Kuća Lekovića”, Aqua Park Budva, turoperatora “R-tours”, turističke agencije “Fly Montenegro” iz Podgorice i “Sveti Nikola” iz Herceg Novog, kao i “Uniqa Osiguranje”.

Predstavnici TO Budva, v.d. izvršnog direktora Mladen Franović i član izvršnog odbora Stefan Ćupić, su se tokom prva dva dana sajma susreli sa ambasdorom Crne Gore u Rusiji, Ramizom Bašićem, kao i predstavnicima TA “R-tours” i TUI Rusija. Tokom trajanja sajma imali su sastanke i sa predstavnicima gradova Moskva, Novosibirsk, Kaljingrad, a ujedno i sa članovima turističkih organizacija i zajednica Moravska u Češkoj i Voronješke u Rusiji.

Ruski turisti su najzastupljeniji gosti na budvanskoj rivijeri i broj posjetilaca sa toga emitivnog tržišta iz godine u godinu bilježi povećanje. I ove godine su izrazili veliko interesovanje za bogatu turističku ponudu Budve, utisak je predstavnika Ministarstva održivog razvoja i turizma, lokalnih turističkih organizacija i strateških partnera iz cijele Crne Gore. Najveće interesovanje vladalo je za hotelske smještajne kapacitete, kao i raznovrsnost turističke ponude.

Očekuje se da će sajam posjetiti preko 20.000 profesionalnih posjetilaca – agenata, menadžera i raznih drugih poslenika iz branše turizma, kao i veliki broj predstavnika medija, iz skoro 90 regiona Ruske Federacije.

 

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije