21.8 C
Kotor

Slušaj online radio

TO Kotor na sastanku konzorcijuma CulturWB projekta

culturwb novi sad

Na Univerzitetu u Novom Sadu, od 11. do 13. septembra u organizaciji Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo PMF-a,  održana je 18. konferencija „Contemporary trends in tourism and hospitality“ – CTTH 2019.

U okviru pomenute konferencije sastao se i konzorcijum CulturWB projekta kom su prisustvovali i predstavnici TO Kotor, Dragana Samardžić i Zoran Živković.

Na sastanku konzorcijuma je bilo riječi o realizaciji projektnih aktivnosti, akreditovanju i početku novih Master programa na univerzitetima u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, kao i narednom ciklusu i održivosti LLL kurseva koji su jedan od rezultata ovog projekta.

Očekivani rezultati ovog projekta su razvoj novih nastavnih kurseva u okviru programa za cjeloživotno učenje i novog master studijskog programa koji će služiti za izgradnju kompetencija za kvalitetno upravljanje kulturnim institucijama, kulturnim naslijeđem, samu promociju i kreiranje kulturno-turističkih proizvoda, kao i procesima razvoja u okviru kulturnog turizma na zapadnom Balkanu.

Implementacija CulturWb projekta se završava u martu 2020. godine kada je i zakazana završna konferencija projekta koja će biti održana u Kotoru.

Najčitanije