26.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Vožnja koja promoviše održivi saobraćaj, od Titove vile do Škvera

Herceg Novi

Evropska nedelja mobilnosti biće obilježena u Herceg Novom, čime se naša opština priključuje kampanji koju realizuju brojni gradovi širom Evrope.

U petak, 20. septembra planirana je vožnja koja promoviše održivi saobraćaj, od Titove vile do Škvera.  Svi koji imaju običan ili električni bicikl, trotinet ili neko drugo ekološki prihvatljivo prevozno sredstvo pozvani su da se u 10 sati okupe ispod Titove vile, kako bi uživajući u vožnji i druženju poslali važnu poruku.

Istim povodom, u nedelju, 22. septembra biće besplatan ulaz u Avantristički park na Vrbanju za sve mlađe od 18 godina.

Akciju obilježavanja Evropske nedelje mobilnosti organizuje Sekretarijat za društvene djelatnosti i sport Opštine Herceg Novi, uz podršku Agencije za razvoj i zaštitu Orjena.

Evropska nedjelja mobilnosti je godišnja kampanja održive urbane mobilnosti, inicirana od strane Evropske komisije. Ova kampanja za promovisanje alternativnih vidova prevoza obilježava se svake godine od 16. do 22. septembra, sa ciljem podsticanja lokalnih uprava širom Evrope da uvode i promovišu mjere održivog saobraćaja i alternativne vidove transporta kako bi uticali na smanjenje otrovnih izduvnih gasova.

Najčitanije