13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

TO Tivat će pružiti finansijsku podršku za 27 manifestacija u 2023.godini

Tivat – foto Boka News

Na osnovu Javnog poziva za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava za pokrivanje dijela troškova organizacije manifestacija od 09.januara 2023.godine, Izvršni odbor Turističke organizacije opštine Tivat, na sjednici održanoj dana 14.03.2023.godine donio je odluku da se finansira 27 manifestacija.

Turistička organizacija Tivat je primila 28 zahtjeva za dodjelu sredstava, od kojih je 27 od njih ispunilo tražene kriterijume. Ukupna opredjeljena sredstva  po ovom Javnom pozivu iznose 43,900, a manifestacije koje će u 2023.godini biti finansirane od strane Turističke organizacije Tivat  su:

Tradicionalni Lastovski karnevao, Extreme Wolf Race, Festival vjetra, Sajam suvenira i rukotvorina, Ljetnji matine koncerti, III Međunarodno pijanističko takmičenje, 13.Međunarodni muzički festival “Harmonika fest”, Učenje je fora, a ne noćna mora, III Međunarodni karneval, Žućenica fest, Dani pejzaža, Udica fest, Evropa open, Međunarodna hidroavio regata Montadria, Internacionalni modni festival Porto Montenegro, Tivatska Bućarska olimpijada, Fešta od ribe i vina u organizaciji  restorana Big Bena-a, Mjesne zajednice Lepetane i Mjesne zajednice Krašići, zatim Lastovska fešta, VIII Srpski sabor, Tivat Gastro vikend Porto Montenegro, Međunarodni dječiji festival folklora ,,Kolo bez granica”, Tivat World music festival, Urban Wolf race, VI smotra dječijih folklornih ansambala i Bokeški maraton.

Žućenica fest –  foto Boka news

Više info o manifestacijama, kao i sredstvima koja su izdvojena za pokrivanje dijela troškova  organizacija manifestacija možete pronaći linku TO Tivat.

Turistička organizacija Tivat sa organizatorima navedenih manifestacija potpisaće ugovore kojim se regulišu međusobna prava i obaveze između Turističke organizacije i organizatora manifestacije.

U finansijskom planu TO Tivat za finansiranje manifestacija u 2023.godini izdvojeno je 50.000 eura, te će preostali iznos sredstava biti opredjeljen za ostale manifestacije za koje se iskaže interes, odnosno ukaže potreba u toku godine.

Najčitanije