26.1 C
Kotor

Slušaj online radio

TO Tivat na 41. Sarajevskom festivalu turizma

Turistička organizacija opštine Tivat je ove godine prisutna na 41. Sarajevskom festivalu turizma koji se ucentru Skenderija održava od 23. do 25. oktobra. Zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore i lokalnim turističkim organizacijama primorja Ulcinja, Budve, Bara i Herceg Novog, svoje atraktivne postsezonske smještajne cijene za goste sa BiH tržišta je predstavila i TO Tivat.

Na sajmu je pored ponude BiH i kantona Sarajevo, svoje učešće ukupno uzelo 70 izlagača iz zemlje i regiona iz oblasti turizma i ugostiteljstva, sa ciljem predstavljanja ovogodišnje teme sajma, a to je “Outdoor i avanturistički turizam”. Shodno pomenutoj temi, svojom raznolikom ponudom u tom segmentu, Tivat je spremno nastupio, predstavljajući brojne sadržaje kroz brošuru “Odmaraj aktivno”.

Pored standardne ponude i zanimljivog i sadržajnog promotivnog materijala, TO Tivat je predstavila i bogato pripremljen program zimske bajke.

Sa novinarima

Imajući u vidu da gosti sa bosanskog emitvnog trzista uzimaju značajno učešće u turističkom prometu tivatske opštine, najveće interesovanje posjetilaca se odnosilo na novi nastupajući projekat “Zimska bajka”.

Bogato pripremljen program ovog projekta u trajanju od 35 dana je kod bosanaca značajno probudilo kuriozitet i naišao na pozitivne kritike.

U cilju promocije novogodišnjeg programa u narednom periodu, TO Tivat je u saradnji sa svojim dugogodišnjim medijskim partnerom sa ovog tržišta, a to je Furaj ba.,organizovala radni ručak sa predstavnicima najpopularnijih medija s bosanskog tržišta.

Na sastanku se razgovaralo o rezultatima protekle sezone, ponudi Tivta na cjelogodišnjem nivou i predstojećem novogodšnjem programu, gdje su novinari pohvalili izbor programa i ideju po kojoj se Tivat već četvrtu godinu za redom jako pozicionira i prepoznaje među gradovima regiona u ovoj vrsti organizacije manifestacije.

“Na nivou Crne Gore, kada govorimo o dolascima sa ovog tržišta ostvareno je preko 15% više dolazaka u ovoj godini u odnosu na isti uporedni period prethodne godine, a na nivou opštine Tivat bilježimo malo odstupanje u progresu kretanja od 3-5% u odnosu na 2018.godinu, pa nam je svakako cilj da to kroz nastupajuću medjisku kampanju i jačim marketinškim aktivnostima promjenimo za naredni period i statstiku 2020. godine” istakla je u razgovoru za radio Slobodna Evropa i BH1 radio, direktorica TO Tivat – Gabrijela Glavočić.

Najčitanije