21.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Stoliv – Gornja Lastva – ”Obnova starih starih maslinovih stabala i maslinika – praktična pitanja”

Maslina

KZU Napredak Gornja Lastva, Maslinarsko društvo Boka i Udruženje Kamelija Stoliv organizuju radionicu na kojoj će Stanislav Štambuk (Hrvatska) održati predavanje i pokazati na praktičnim primjerima metode rezidbe maslinovih stabala u cilju njihovog podmlađivanja i obnavljanja.

Radionica će se održati u Stolivu i Gornjoj Lastvi u Subotu 26. oktobra, od 9:00 sati u Stolivu i od 12:00 sati u Gornjoj Lastvi.

Pozivaju se svi zainteresovani maslinari da prisustvuju ovoj obuci.

Projekat Platforma za obnovu i razvoj maslinarstva kao osnove ruralnog razvoja na Vrmcu se finansira iz sredstava Evropske unije u okviru projekta ”Ruralni razvoj vođen od strane ruralnih organizacija civilnog društva” koji sprovodi Fondacija za povezivanje prirodnih vrijednosti i ljudi.

Stanislav Štambuk je diplomirao 1980. godine na Agronomskom fakultetu  Sveučilišta u Zagrebu na smjeru voćarstvo-vinogradarstvo-vinarstvo. Radi u Ministarstvu poljoprivrede Republike Hrvatske u Upravi za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva. Član je udruge maslinara ”Sv.Špirijun” i udruge Ekoloških proizvođača otoka Hvara. Na  manifestaciji ”Noćnjak” u Biogradu na moru 2011. godine dobio nagradu za životno djelo iz područja maslinarstva.

09:00 – 11: 00 – Rad na terenu – praktični primjeri rezidbe Stoliv

12:00-15:00 – Rad na terenu – praktični primjeri rezidbe Gornja Lastva

15:00 – 16:00 -Zajednički ručak Gornja Lastva

16:00 -17:00 – Rezidba – teorija – Pitanja, diskusija -Stanislav Štambuk

Najčitanije