20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

TO Tivat predstavila program „Tivat ljeto 2018.“

TO Tivat press

Tokom naredna četiri mjeseca od 19. maja do 17. septembra očekuje nas bogat kulturno zabavni program, čulo se danas na press konferenciji TO Tivat na kojoj je predstavljen program „Tivat ljeto 2018.“

Predstavljajući program direktorica TO Tivat Gabrijela Glavočić najavila je brojne festivale, gastro večeri, koncerte domaćih i regionalnih izvođača, sportska takmičenja, te posebno istakla da će ovogodišnja ponuda biti raširena na više lokacija u gradu i u manjim mjestima.

„Pored Gradske rive Pine, koja uvijek okuplja najviše posjetilaca, program će se odvijati i na Trgu Magnolija, Trgu Kulture, Atrijumu ljetnikovca Buća, lučici Kalimanj, plaži Belani, Kalardovo marina Waikiki, Seljanovo plaži, Donjoj Lastvi, Porto Montenegru, Radovićima i drugim ugostiteljskim objektima i lokacijama u Tivtu“ – kazala je Glavočić.

TO Tivat press – direktorica Glavočić

TO Tivat će u okviru manifestacije „Ljeto dobrog ukusa“ sponzorisati tri projekta, gastro manifestaciju Žućenica fest 16. jun, Lastovsku feštu 4. avgusta i Feštu od rogača 14. avgusta. Tokom ljeta u Tivtu će se održati festivali, InArt – festival uličnih perfomera od 25. do 27. jula i Tivat World Music festival, od 14. do 16. septembra.

Novina u ukupnoj ponudi Tivta je svakako prvi Međunarodni karneval , koji će biti održan od 8. do 10. juna.

„Slogan pod kojim ćemo održati karneval je „Magija pod maskama“. Očekujemo preko 300 karnevalista iz inostranstva i regiona,  Italije i Albanije, kao i predstavnike Federacije evropskog karnevalskog gradova internacionalnog borda, zatim predstavnike Federacije iz zemalja regiona, kao i generalnog deputata Federacije iz Arube. Tivat će prije održavanja samog karnevala, postati član Federacije evropskih karnevalskih gradova“ – kazao je Goran Božović iz NVO „Maškarada“ koja je organizator karnevala uz pokrovitelje Opštinu Tivat i Turističku organizaciju.

TO Tivat press

Kako je kazao Božović centralni događaj je 9. juna, sa početkom u 20 sati, velikom međunarodnom karnevalskom povorkom ulicama Tivta. U muzičkom dijelu programa na Pinama nastupit će bend Toć i Indira – Forza. Drugog dana karnevala biće organizovan Dječiji karneval, kao i maškarana regata.  Na pressici je premijerno predstavljena himna karnevala, koju su uradili bend Toć i Nina Petković.

„Na inicijativu Turističke organizacije Tivat nastao je projekat „Tivat no stress wi-fi zone“, platforma koji se trenutno testira, a koja ima za cilj omogućavanje pristupačnijeg servisa – besplatan internet bez stresa, i direktnog pristupa informacijama, a time i efikasniju promociju turističkog i kulturnog sadržaja Tivta ka građanima i turistima. Iskomunicirali smo zahtjeve i napravili dogovor da se postojeća Tivat Free Wireless infrastruktura nadogradi sa Socijalnom WiFi platformom koja će omogućiti dinamički sadržaj na prijavnoj strani sa direktnim linkovima do opštinskih servisa, aktivnosti i programa TOT, CZK, Muzeja i Galerije, reda vožnje ASTV i APCG, parking servisa, Porto Montenegro i Lustica Bay sadržaja i sl.

Postojanjem ovakvog projekta, kreira se potencijalno mogućnost pridruživanja naše pomenute platforme u tzv „Smart city“ sistem sa još 8000 drugih svjetskih gradova” – kazao je Ivan Pajović.

TO Tivat press

Za program „Tivat ljeto 2018.“ budžetom je predviđeno 120.000 eura.

Izvor:M.M
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije