19.2 C
Kotor

Slušaj online radio

TO Tivat predstavila turističku ponudu na tržištu Makedonije, Kosova i Albanije

Predstavljena turistička ponuda

Turistička organizacija opštine Tivat je nakon uspješno održanih promocija u Srbiji i BiH nastavila sa promotivnim aktivnostima na regionalnom tržištu. U okviru kampanje „Road show 2021” TO Tivat je zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore i lokalnim turističkim organizacijama Budve, Bara, Kotora, Ulcinja, Podgorice, Kolašina i Rožaja predstavila ponudu za nastupajuću ljetnju turističku sezonu u Skoplju, Prištini i Tirani.

U ponedjeljak, 7. juna, upriličen je susret s medijima u skopskom restoranu „Oreov lad”, kojem su, pored predstavnika NTO CG i lokalnih LTO-a Tivta, Budve i Bara prisustvovali i predstavnici turističkih agencija iz Sjeverne Makedonije. Ponuda Crne Gore prezentovana je nekim od najznačajnijih medija među kojima su: novinska agencija MIA, TV Telma, TV 21, MTM, Skopska TV, Kanal 5, portal Nova TV, Net Press i drugi. Sastanku je prisustvovala i Ambasadorka Crne Gore u Sjevernoj Makedoniji Marija Petrović, a na istom je bilo riječi o potencijalnoj saradnji na planu promocije na udaljenim tržištima. Ocijenjeno je da bi u cilju kreiranja regionalnih tura za goste sa dalekih tržišta, od velikog značaja bilo uvođenje avio linije na relaciji Skoplje-Podgorica.

Sljedećeg dana održana je promocija u restoranu „Villa Germia” u Prištini, gdje su se u predstavljanju turističke ponude Crne Gore pridružile i LTO-i Ulcinja, Kolašina i Rožaja, kao i predstavnici Ambasade Crne Gore na Kosovu. Događaj su medijski ispratili Kanal 10, koji je prenosio promociju uživo, kao i televizije RTK1, RTK2 i RTV21.

Nakon predstavljanja ponude u Prištini uslijedila je i promocija u Tirani, u srijedu, 9. juna o.g. U glavnom gradu Albanije upriličen je susret crnogorskih turističkih poslenika sa predstavnicima medija u hotelu „Rogner”. Pored NTO CG i gore navedenih LTO-a ovom događaju u Tirani su prisustvovali i LTO-i Kotora i Podgorice. Svi prisutni su upoznali medije sa ponudom svojih gradova i Crne Gore kao turističke destinacije, te poželjelii srdačnu dobrodošlicu potencijalnim turistima sa ovog tržišta. Ni na ovoj prezentaciji nije izostalo prisustvo predstavnika crnogorske ambasade u Albaniji, a isti su ispratili sljedeći mediji: Nacionalna televizija RTSH, TV Report i portal shqptarija.com.

Promocije u svim pomenutim gradovima održane su u organizaciji NTOCG.

U posljednje vrijeme u Tivtu se bilježi porast gostiju sa ovog tržišta, te će se promotivne aktivnosti kontinuirano sprovoditi i u narednom periodu.

Najčitanije