21.8 C
Kotor

Slušaj online radio

TO Tivat promovisala ponudu opštine na salonu turizma u Rimu

TO Tivat u Rimu

Turistička organizacija opštine Tivat predstavila je svoju ponudu po prvi put na salonu turizma “Roma Travel Show” koji se održavao od 31.januara do 2.februara u Rimu.

Nastup na ovom tržištu je realizovan na poziv Ambasade Italije u Crnoj Gori. U pitanju je B2C dogadjaj (Business – to – Consumer) koji je pružao direktnu mogućnost susretanja potencijalnih posjetilaca sa ponudom destinacije.

U prisustvu NTO kao nosioca pomenute promocije, kao i ostalih LTO, opština Tivat se predstavila italijanskom tržištu sa generalnom brošurom o destinaciji na italijanskom jeziku, ponudom iz dijela kulture, istorije, tradicije i svega onoga što bi ove posjetioce moglo najviše privlačiti u našem gradu i generalno Crnoj Gori, a to su: prirodne i kulturne znamenitosti, nacionalna i primorska kuhinja, aktivni sadržaji i konkretni paket aranžamani navedeni u prisutnom propagandnom materijalu hotelske turističke privrede.

Kada je u pitanju ovo tržište za opštinu Tivat, u prethodnoj godini je ostvareno 44% više noćenja za deset uporednih mjeseci u odnosu na broj posjeta koji se zadržao na istom nivou, što znači da se broj zadržavanja ovih turista povećao sa 3.5 na 5.5 dana. u 2019.godini u odnosu na 2018.

TO Tivat u Rimu

Ovi turisti su tokom tog perioda najviše boravili u hotelskom smještaju, što nam ukazuje na činjenicu da su u pitanju većinom visokoplatežni turisti zainteresovani za kvalitetnije sadržaje ponude destinacije.

“S obzirom da su posjetioci koji dolaze sa ovog tržišta veliki vjernici, šansa naše destinacije leži u potencijalnom kreiranju ponude i aranžmana kroz uvezivanje sa Međugorjem, koje godišnje posjeti veliki broj Italijana prilikom svog proputovanja. Na ovaj način bi smo mogli biti privlačniji i drugim strukturama posjetilaca sa ovog tržišta, što je input lokalnim turističkim agnecijama da u narednom periodu razmisle na temu kreiranja ovakvog aranžama, kao i generalnoj ideji postojanja vjerske ture po Boki uvezane sa gastro sadržajima zaleđa” , izjavila je direktorica TO Tivat Gabrijela Glavočić tamošnjim predstavnicima turistički-specijalizovanog medija “Travel Quotidiano”, sa kojima su razmatrane mogućnosti i konkretnijeg oglašavanja destinacije.

Učešćem na ovom sajmu imalo je za cilj direktniju prezentaciju Crne Gore uz povećanje vidljivosti na italijanskom tržištu, jer su evidentna očekivanja u trendu rasta dolazaka i u 2020.godini. Zahvaljujući pojačanoj promociji na ovom tržištu ali i činjenici da Crna Gora ima izuzetno dobru avio-konekciju sa Italijom u vidu: nacionalnog avio-prevoznika Montenegro Airlines-a, italijanske avio-kompanije Alitalia i Air Serbije koje imaju direktne letove ka Rimu, dok niskobudžetna kompanije Wizz Air i Ryan-air  saobraćaju ka Bolonji iz Podgorice i ka Milanu iz Tivta.

TO Tivat u Rimu

Na sajmu je bilo prisutno preko sto izlagača, među kojima su turističke organizacije Slovenije, Tajlanda, španskih regija, Polinezije, predstavnici hotelskih lanaca i dr. predstavnika turističke privrede.

Ambasadorka Crne Gore u Italiji, prof. dr Sanja Vlahović, posjetila je crnogorski štand i sa saradnicima  prisustvovala svečanom otvaranju sajma. Štand je takođe posjetio i sugrađanin iz Tivta nastanjen u Rimu, sopštili su iz TO Tivat.

 

Najčitanije