23.7 C
Kotor

Slušaj online radio

TO Tivat sa hotelijerima o zajedničkim nastupima na tržištu

TO Tivat u Sarajevu

Turistička organizacija Tivat je u srijedu održala sastanak sa hotelskom turističkom privredom grada. Tema sastanka su bili zajednički nastupi na inostranom tržištu sa ciljem razmjene međusobnih iskustava i statistika posjete na nivou opštine Tivat, kada je kolektivni smještaj u pitanju.

Sastanku su prisustvovali direktori hotela, kao i direktori prodaje hotela, kategorije četiri i zvjezdica, i to: The Chedi – Luštica bay, Regent – Porto Montnegro, Montenegrino, Pine, Palma i La Perla.

Direktorica Turističke organizacije Tivat, Gabrijela Glavočić je prisutne upoznala sa sajamskim aktivnostima na inostranom tržištu u predstojećem periodu, na kojima Turistčka organizacija Tivat planira da uzme učešće. U okviru sastanka razmjenjena su iskustva, kao i statistički pokazatelji dolazaka  u kolektivnom smještaju u svakom od prisutnih hotela, koja su to ciljna tržišta na kojima bi se trebalo u budućnosti pojaviti, u vidu učešća na sajmovima ili radionicama sa značajnim turoperatorima, sa posebnim akcentom na tržišta odakle Tivat ima direktne linije.

Na osnovu razmjene mišljenja i dosadašnjim iskustvima, razgovaralo se na temu o neophodnosti učešća na sajmu u Dubaiju, gdje je hotelska privreda iskazala zainteresovanost u promociji za narednu godinu. Podsjećamo da se Tivat ove godine na sajmu u aprilu u Dubaiju predstavio kao gost kompanije Fly Dubai, odakle su se odnijeli vrlo pozitivni utisci i potreba za predstavljanjem cjelokupne destinacije Crne Gore, kada je ovo tržište u pitanju. Bilo je riječi i o sajmovima u Istanbulu i Tel Avivu, jer to su sve više rastuća tržišta, kada je naša opština u pitanju, sa odličnim najavama i za nastupajući period. Takođe, su se iskazali i pozitivni stavovi za sajamskim nastupima u nekim od skandinavskih zemalja, uključujući i Belgiju gdje postoji dosta redovnih linija letenja ka Tivtu, što bi sve doprinjelo boljem razvoju predsezonskog perioda i produženju postsezone u našem gradu, što je svakako i u zajedničkom interesu cijele turističke privrede.

„Turistička organizacija Tivat će na nekom od narednih sastanaka koji će se održati sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, predstavnicima MORT-a, kao i Lokalnim turističkim organizacija drugih opština, predložiti  dogovorene prijedloge o nastupima na novim tržištima i kreirati neku ponudu predstavljanja.

Turistička organizacija Tivat počela sa marketinškom kampanjom za nastupajući projekat dočeka Nove 2019. godine.

“Trenutno se kolege nalaze na predstavljanju projekta i destinacije na Sajmu turizma u Sarajevu koji je počeo juče, 24.10. i trajaće do 26.10.2018. godine. Na pomenutom sajmu je i premijerno predstavljen novi broj časopisa “Furaj ba” sa objavljenim cjelukupnim novogodišnjim programom u Tivtu na prvoj stranici magazina, čime je naša posjeta na ovom sajmu još više dobila na značaju u predstavljanju, kada je ovo tržište u pitanju. Već prvog dana sajma, brojnih posjetioci su izrazili zadovoljstvo kreiranim programom. Novogodišnja marketinška kampanja će se dalje nastaviti i u drugim gradovima  regiona“ – saopšteno je iz TO Tivat.

Najčitanije