24 C
Kotor

Slušaj online radio

Tokom vikenda uhapšen 41 vozač

Policija Tivat – foto Boka News

Tokom vikenda, od 17. do 20. maja, na crnogorskim putevima evidentirano je 38 saobraćajnih nezgoda, u kojima su tri lica zadobila teške, a 18 lake tjelesne povrede, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako su naveli, u istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 130 prekršajnih prijava, izdali 1.028 prekršajnih naloga, privremeno oduzeli 11 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja.

Slobode je lišen 41 vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja.

“Od toga broja njih 29 je lišeno slobode zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini, tri vozača lišena su slobode zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci, dok je devet vozača policija lišila slobode zbog počinjenih drugih težih prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima”, navedeno je u saopštenju.

Od ukupnog broja lica lišenih slobode, njih devet je lišeno slobode u Podgorici, šest vozača u Baru i pet u Bijelom Polju.

Najčitanije