16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Tradicionalna gradska fešta “Dan Širuna” održaće se u subotu 8. oktobra u Budvi

“Dan širuna”

Tradicionalna gradska fešta “Dan širuna”, nakon pauze od dvije godine, održaće se u subotu, 8. oktobra, po jubilarni 55. put. Uz podršku Opštine Budva, lokalna turistička organizacija (TO Budva) i Klub za sportski ribolov na moru “Širun” (KSR Širun”), pripremili su interesantan program za sve posjetioce.

Predsjednik KSR “Širun” i organizacionog odbora manifestacije Tihomir Fabris, istakao je da će biti oko 1.500 kilograma ribe, 1.000 litara vina, 670 litara piva, domaćih proizoda, priganica, ruštula.

“Manifestacija počinje u 16.30 sati i održaće se kod zidina Starog grada. Riba će se peći na šest punktova. Sportske igre će se održati ispred bine. Najatraktivnija disciplina, skidanje pršute sa namazane grede biće oko 19.30 sati, zato pozivamo sve građane da nam se pridruže, kako bi se proveselili to veče”, poručio je Fabris.

Dan širuna

Predstavnica TO Budva Marija Franeta podsjetila je da “Dan širuna” za sve Budvane predstavlja poseban dan.

“Obezbijedili smo bogat sportsko-zabavni program. Već od 16.30 sati, očekuje nas defile Gradske muzike Budva i feštađuna, a nakon toga koncert Gradske muzike. Kasnije nas očekuje nastup ženske vokalne grupe ‘Harmonija’, Klape ‘Jedinstvo’ iz Bara i solistkinje Monike Knezović. Pripremili smo dječji program za najmlađe, kao i sportski za sve ljubitelje sporta. Završnicu večeri obilježiće Klapa ‘Šufit’ iz Splita”, zaključila je Franeta.

Izvor:Mediabiro
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije