26.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Tradicionalnim NVO 15.000 eura

Opština Tivat

Komisija Opštine Tivat za raspodjelu sredstava za projekte nevladinih organizacija, donijela je odluku o podjeli ukupno skoro 40 hijada eura novca iz gradskog budžeta za projekte sa kojima su tivatske NVO konkurisale na prvom ovogodišnjem konkursu što ga je raspisala Opština.

Za redovne aktivnosti tzv. tradicionalnih NVO čiji je rad od posebnog interesa za lokalnu zajednicu izdvojeno je ukuono 15.000 eura. Od tpoga je Glazbeno-prosvjetno društvo „Tivat“ dobilo 8.500, KUD „Boka „ 4.500, a tivatsks područnica Bokeljle mornarice 2.000 eura.

Sa preostalih 24.703 eura, podržano je ukupno 16 projekata „običnih“ NVO koje su, zavisno od projekta, dobile  od minimalnih 480 eura koliko je izdvijeno za podršku informativnom portalu Boka News NVO „Boka“, do maksimalnih 2.670 eura sa koliko je Opština podržala projekat „Sax..O…Fon.. promenada II“, NVO „Ars preaesentia Boke Kotorske“.

Opština je nastavila da izdvaja značajan novac za indirektnu podršku budućem prvom  Ljetnjem karnevalu u Tivtu koji će se održati tokom juna, pa su tako NVO „Maškarada“ i NVO „Harlekin“ dobile 1.900, odnosno 1.800 eura za projekte izrade grupnih maski sa kojima će se predstaviti na ovoj novoj zabavno-turističkoj manifestaciji. Znatno manje novca –samo 1.000 eura, opštinske Komisjija je izdvojila za projekat „Percepcija korupcije na lokalnom nivou“ sa kojim je konkurisala NVO „AKC-Pravi put“.

Za drugi konkurs za raspodjelu novca za projekte NVO koji će se održati na jesen, u gradskoj kasi je preostalo još 20.000 eura.

Najčitanije