14.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Tragedija u Tivtu, gradilište raskrnice koja je trebala biti završena još u martu, odnijelo dva mlada života

Radovi u Kukuljini – Foto S.L

Na Jadranskoj magistrali u mjestu Kukuljina u Tivtu, sinoć se desila teška saobraćajna nesreća u kojoj su dva mladića iz Srbije izgubila život.

Naime, jutros oko 2 sata, automobil “pežo 307”  srbijanskih registracija krećuči se magistralom iz pravca Budve, naišao je u Kukuljini na gradilište raskrrsnice- kružnog toka koju u tom mjestu  još od kraja prošle godine gradi Opština Tivat. Automobil koji se nesumnjivo kretao velikom brzinom, pritom je udario u jedan dio betonskih blokova kojim se formiraju pješačka ostrva na novoj raskrnici, a u silovitom udaru oba mladića koja su se u njemu nalazila, ispala su iz vozila i zadobila teške tjelesne povrede.

Dvadesetogodišnji M. S. iz Vladičinog Hana podlegao je povredama na licu mjesta, dok je drugi mladić -K.D. (25) iz Surdulice, sa teškim tjelesnim povredama transportovan za bolnicu Kotor i  na žalost, preminuo je  na putu do nje.

Iz tivatske policije jutros su saopštili da za sada nije poznato ko je od njih dvojice bio za upravljačem “pežoa”.

Uviđaj na licu mjesta obavio je dežurni tužilac iz Osnovnog državnog tužilaštva u  Kotoru, uz prisustvo pripadnika  Odjeljenja bezbjednosti Tivat.

Raskrsnica na maghistrali koja je u izgradnji – Tivat Kukuljina foto S.L.

“Tijela stradalih u ovoj saobraćajnoj nesreci, biće transportovana u KBC Podgorica radi vršenja obdukcije i utvrđivanja tačnog uzroka smrti. Od strane nadležnih vještaka biće sprovedena potrebna vještačenja, radi utvđivanja okolnosti i uzroka nastanka ove teške saobraćajne nezgode. Stradala lica imala su radne dozvole, po kom osnovu su i boravila u Crnoj Gori”- saopštemo je jutros iz tivatske policije.

Inače, gradnja kružnog toka u Kukuljini započeta je još 5.decembra prošle godine sa ugovorenim rokom za završetak radova od 65 dana, ali posao koji obavlja nikšička kompanija “Mehanizacija i programat” i tivatska kompanija “Samcommerc” ni do danas nije čak ni polovično završen. Zbog izgradnje kružnog toka izmijenjen je i režim saobraćaja na ovom dijelu magistrale, pa vozila koja dolaze iz pravca Budve, treba da skrenu desno na dio lokalnog puta prema Gradiošnici i kroz naselje Vrijes, nastave dalje prema centru Tivta, a što dvojica mladića iz Srbije vjerovatno nisu znala. Vještačenje će pokazati koliko je na ovu tragediju uticala brzina kojom su se oni kretali pravinom na magistrali od aerodrome Tivat prema Kukuljini, odnosno relativno loša privremena saobraćajna i svjetlosna signalizacija kojom je obilježen nailazak na radove na gradilištu raskrsnice.

Izvor:S.L
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije