30 C
Kotor

Slušaj online radio

Trajekt “30. avgust” odlazi na remont, vrijednost radova 420.000 eura

Trajekt 30 avgust – foto Lj. 30. avgustVukotić RCG

Neophodni remont trajekta “30. avgust” biće obavljen u brodoremontu Punat na ostrvu Krk u Hrvatskoj, koje je izabrano na tenderu kao najpovoljniji ponuđač za ovaj posao. Vrijednost radova procjenjena je na oko pola miliona eura. Remont trajekta „30. avgust” trajaće oko 40 dana, a koštaće oko 420 hiljada eura.

Prema riječima koordinatora u JP Morsko dobro Saše Mrvaljevića, izradi tehničke dokumentacije za remont prethodio je izvještaj tehničke službe, koja se bavi nadzorom nad plovilima, a ključnu ulogu ima Uprava pomorske sigurnosti, prema čijim uputstvima će biti i odrađen planirani remont.

“Na ovom brodu je planirano da mijenjamo obje rampe, zajedno sa njima promijenićemo kompletan sistem hidraulike. Stari je bio vezan za komandni most, pa je kapetan morao, pored svega ostalog, da podiže i spušta rampe. To će se sada raditi kao na ostalim brodovima pored rampe. Velikih smo problema imali sa izduvnim sistemom, to ćemo kompletno mijenjati, pa će biti eliminisani problemi sa izduvom i izolacijom, a radimo i ostale rutinske, dokovske radnje”, navodi on.

Mrvaljević je istakao da je brod siguran i bezbjedan za prevoz putnika i tereta.

Trajekt je u značajno boljem stanju nego što je javnost mogla da stekne utisak iz medija, navodi poslovođa Aleksandar Crvenko.

“Već smo neki radovi završeni, ostale ćemo otkloniti sada u brodogradilištu. Brod je i do sada bio siguran za plovidbu, jedino je gornji dio bio u lošijem stanju, što se da srediti i to ćemo sada otkloniti”, najavio je on.

Crvenko je informisao da će usjeci na pristaništima biti prošireni, upravo zbog širine rampi na trajektu „30. avgust”, ali i da su za predstojeću sezonu određene pripreme već završene.

Izvor:RTCG

Najčitanije