12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Trajekt “Ruka pravde” od danas u funkciji

Ruka pravde – foto N. Mandić

Trajekt Ruka pravde, koji je nedavno u Grčkoj kupilo preduzeće Morsko dobro, od danas će saobraćati na liniji Kamenari – Lepetane.

Tim povodom biće organizovan događaj kojem će prisustvovati direktor Morskog dobra Mladen Mikijelj, predsjednik Upravnog odbora Blažo Rađenović, predsjednik Vlade Dritan Abazović i ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović.

Morsko dobro kupilo je krajem maja ovaj polovni trajekt 76 metara dužine, prvobitnog naziva Telamon, od grčke kompanije Karaiskakis Shipping Company za 3,2 miliona EUR.

Kapacitet tog plovila su, kako je ranije saopšteno, 102 putnička vozila.

Ruka pravde u Boki – foto screenshot RTCG

“Trajekt „Ruka pravde“ predstavlja dugoročnu investiciju i biće idealan i za uvođenje novih linija koje planiramo. Brod predstavlja sasvim drugu vrstu ponude kako sa aspekta sigurnosti, tako i sa aspekta komfora putnika. Smatramo svojim velikim uspjehom što smo u ovako ograničenom vremenskom periodu uspjeli prije svega da identifikujemo odgovarajući brod, a osim toga da obezbijedimo da je brod kupljen slobodan od bilo kakvih pravnih tereta i slično”, poručili su iz Morskog dobra.

Najčitanije