19.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Trajektna linija Kamenari – Lepetane pod kontrolom države

Tivat – trajekt – foto mikophotography montenegro

Vlada Crne Gore danas je stavila van snage zaključak iz 2019. godine kojim je trajekt Kamenari – Lepetane dat na upravljanje kompaniji “Pomorski saobraćaj”.

Ova tačka je na dnevni red sjednice Vlade Crne Gore uvrštena na zahtjev ministarke ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ane Novaković Đurović.

Vlada je zadužila JU Morsko dobro da u roku od 45 dana preuzme upravljanje ovom linijom.

“Moguće da ćemo doći u situaciju otežanog prevoza, ali očekujem da dođu sa strane trajekti koje ćemo možda kupiti. Pomorski saobraćaj ne može da radi van zakona Crne Gore. Ne može za pristanište od 200.000e da donosi prihode od nekoliko miliona eura”, rekao je Abazović.

Rekao je da je odličan period da se ovo uradi, jer sezona još nije krenula. Dodao je i da će građani možda u ovom periodu moći i besplatno da koriste liniju.

“Očekujem da ovo bude početak sprečavanja javašluka”.

Vlada je na predlog Ministarstva kapitalnih investicija (MKI) usvojila i Informaciju o pokretanju postupka za dodjelu koncesije za pomenutu liniju.

Državni sekretar u MKI Admir Šahmanović kazao je da će dodjelom koncesije stvoriti uslovi da država kroz naplatu naknade počne da ostvaruje prihode.

Pomorski saobraćaj od 2004. obavlja monopolsku djelatnost trajektnog prevoza vozila i putnika na jedinoj trajektnoj liniji u državi.

Najčitanije