7.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Transavia leti iz Tivta za Pariz za 45 eura

Transavijin boing u Tivtu

Francusko-holandski lou kost avipreoznik Transavia, očekuje da će ove godine na premijerno uspostavljenoj sezonskoj redovnoj liniji Pariz-Tivat-Pariz, prevesti oko 15 hiljada putnika – poručio je komercijalni direktor Transavie Erv Kozar.

Na današnjoj pres konferenciji na aerodromu Tivat, Kozar je kazao da putnici u Francuskoj i Crnoj Gori kartu za ovu liniju mogu kupiti već za samo 45 eura, uključujući i sve aerodromske takse. Transavia za Tivat leti sa pariškog aerodroma Orli počev od 27.aprila, dva puta nedjeljno, četvrtkom u nedjeljom, avionima tipa „boing 737-800“, kapaciteta 189 putnika. Kompanija će za Tivat iz glavog grada Francuske letjeti do 1.oktobra, a Kozar ističe da će zavisno od postignutih rezultata, biti donešena odluka o tome da li će ta linija dogodine ostati sezonska, ili prerasti u cjelogodišnju.

Transavia koja je već dva puza za redom od strane renomiranog portala Flight Report proglašavana za najbolju lou kost aviokompaniju u Evropi, ima flotu od preko 70 aviona koji su svi mlađi od pet godina, goidipnje preveze oko 13 mikliona ljudi,  a putnicima nudi veći nivo i kvalitet usluge od klasičnih loukostera. Ova kompanija inače, dio je jednog od najvećih „igrača“ na svjetskom vazduhoplovnom tržištu, francusko-holandske grupacije Air France-KLM. Preko Transavie ova grupacija je posredno stigla na crnogorsko tržište za koje inače, redovno ne saobraćaju ni francuski nacionalni avioprevoznik Air France, ni holandski KLM.

„Ove, premijerne naše godine u Crnoj Gori, na ruti između Tivta i Pariza ponudićemo ukupno oko 17 hiljada sjedišta u avionima, a računamo da ćemo ostvariti rezultat od najmanje oko 15 hiljada prevezenih putnika jer je proječan load faktor Transavie 90 odsto. Današnjim letom doveli smo predstavnike brojnih francuskih turističkih agencija i operatera jer nam je obostrani cilj da u Francuskoj što više promoviemo Crnu Goru kao destinaciju, i posebno Tivat“-kazao je Kozar dodajući da je Transavia uspstavila odličnu saradnju sa Aerodromima Crne Gore i crnogorskom Nacionalnom turističkom organizacijom, pa je u najnovijem broju inflight magazina te kompanije, objavaljen i poseban tekst na tri strane o turističkoj ponudi naše države.

Sa pressa

Zamjenica direktorice NTO CG Maja Liješević kazala je da je francusko  jedno od najbitnijih emitivnih tržišta za crnogorski turizam u Zapadnoj Evropi i da se sa njega već nekoliko godina bilježi kontinuitramni rast.

„Lani smo iz Francuske imali ukuono oko 50 hiljada turista koji su ostvarili oko 140 hiljada noćenja što je 7 odsto više nego 2015. Ove godine očekujemo dodatni poraast posjete francuskih turista jer je aviodostupnost Crne Gore sve bolja, čemu doprinosi i dolazak Transavie kao dijela Air France-KLM grupe u našu državu“- istakla je Liješević podsjećajući da redovnu liniju za Pariz održava i naš nacionalni avioprevoznik Montenegro Airlines koji će ljeti sezonski letjeti i iz Liona.

Transavijin boing u Tivtu

Dolazak Transavie pozdravio je i direktor Aerodroma Tivat Rade Marić naglasivši da u toj vazdušnoj luci, uprkos ograničenim prostornim i tehnološkim uslovima, uspijevaju da odgovore svim zahtjevima sve brojnijih luokost i tzv.hibridnih avioprevoznika koji saobraćaju sa Tivtom, poput EasyJet-a, Pobede, Flydubaia, Eurowingsa i Transavie.

„Naš ovogodišnji cilj je ambiciozan, ali i dostižan uz brojne napore i požrtvovan rad svih naših zaposlenih jer kroz terminalnu zgradu u Tivtu treba da prođe ukupno preko milion putnika“-istakao je Marić.

Izvor:S. L.

Najčitanije