23.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Trebinje obara nove rekorde u turizmu

Trebinje – foto Boka News

Najjužniji grad Srpske Trebinje je i ove godine zabilježilo nove rekordne turističke rezultate, a ljetna turistička sezona od početka juna do kraja avgusta bila je bolja od prošlogodišnje za oko 8,5%, saopšteno je u Turističkoj organizaciji Trebinja.

Prema podacima kojima raspolaže ova javna ustanova, u mjesecima ljetne turističke sezone 2023. godine evidentirano je ukupno 70.749 registrovanih noćenja turista, što je za oko 8,5% više u odnosu na uporedni period protekle godine kada je evidentirano ukupno 65.420 noćenja turista.

Sumirajući ljetni period, kažu da se, zaključno s avgustom, ukupna cifra registrovanih noćenja turista popela na 131.817, što je za 13,5% više u odnosu na prvih osam mjeseci 2022. godine, kada je evidentirano ukupno 116.139 registrovanih noćenja turista.

Trebinje – foto Boka News

– Prema trenutnom stanju, izvjesno je da će Trebinje, ukoliko se ne dese neke nepredviđene eksterne okolnosti na koje se ne može uticati, zabilježiti i novu rekordnu turističku godinu i još jednom ispisati istoriju kada je u pitanju oblast turizma u našem gradu – kaže Mirjana Putica, direktorica Turističke organizacije Trebinje. Najveći broj registrovanih noćenja za prvih osam mjeseci zabilježili su turisti iz Srbije, zatim domaći turisti, te turisti iz Turske, Crne Gore, Hrvatske i Grčke.

Najčitanije