21 C
Kotor

Slušaj online radio

Međunarodni dan čišćenja obala: Luštica Bay & The Chedi hotel sponzori i učesnici akcije

Međunarodni dan čišćenja obala

Timovi kompanije Luštica Development AD i hotela The Chedi Luštica Bay su sponzori i učesnici aktivnosti  Međunarodnog dana čišćenja obala koji će, na lokaciji Vojne plaže u uvali Bigovo, 16.septembra u 10 sati, u koordinaciji sa Zero Waste Montenegro očistiti ovaj lokalitet. Čak osamnaest lokalnih organizacija, koje su dio Clean Up Montenegro mreže, organizuju akciju čišćenja i analizu otpada širom zemlje.

“Akcije poput današnje za cilj imaju, pored samog pikupljanja otpada, i podizanje svijesti o nužnosti smanjenja plastičnog otpada za jednokratnu upotrebu, njegovog propisnog odlaganja i deponovanja. Raduje nas buđenje svijesti o zajedničkoj odgovornosti za stanje životne sredine, posebno u osjetljivoj obalnoj zoni. Zadovoljstvo nam je što smo sponzorstvom i učešćem preko 40 članova tima, dio ove aktivnosti, i što su naši članovi poslovne zajednice uključeni timski na ekološkim i društveno-odgovornim projektima.” Izjavila je Olga Radović, direktorica sektora za ljudske resurse kompanije Luštica Development AD.

Clean Up Montenegro 2023.

Cilj Međunarodnog dana čišćenja obale je smanjenje otpada, naročito plastike za jednokratnu upotrebu. Njeno sve veće prisustvo u morima i rijekama i nepovratna šteta koju donosi morskom i riječnom ekosistemu ubija na stotine i hiljade ptica i morskih životinja, i ima negativan uticaj na ljudsko zdravlje. U Crnoj Gori, ova inicijativa se realizuje već 7 godina a ove godine se čišćenje obavlja na oko dvadeset lokacija.

Tačne lokacije kao i informacije o koordinatorima akcije mogu se nać na platformi Clean Up Montenegro.

Najčitanije