10.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Tri člana posade talijanskog tegljača pronađena mrtva

FRANCO P tegljač

Pronađena su mrtva tri člana posade talijanskog tegljača “Franco P”, koji je prošle noći nestao u Jadranskome moru, a nastavlja se akcija traganja za još dvoje članova posade, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Ministarstvo je primilo izvještaj od Središnjice za traganje i spašavanje na moru – MRCC Rijeka, koja nastavlja koordiniranu akcija traganja u suradnji s MRCC Roma.

Na talijanskom tegljaču bilo je šest članova posade, a spašen je zapovjednik broda.

“‘Franco P’ u teglju je imao pomoćni objekt ‘AD3’, na kojem se nalazilo 12 osoba, koje nisu bile ugrožene, a akciju zbrinjavanja teglenice preuzeo je MRSC Bari i trenutno se nalazi u vodama pod jurisdikcijom MRCC Roma”, navodi se u priopćenju.

U akciju traganja i spašavanja bili su uključeni hrvatska i talijanska obalna straža, Lučka kapetanija Dubrovnik, brod Jadroplova „Split“ te pet brodova koji su bili u blizini – jahta „Anna“, teretni brod „Comanche“, tegljač „Paul“ te tankeri „Astrea“ i „Crown 2“.

Potraga se nastavlja zrakoplovom i brodom Obalne straže Talijanske Republike i brodom „Danče“ Lučke kapetanije Dubrovnik. Brod „Omiš“ Obalne straže Republike Hrvatske na putu je prema području na kojem traje potraga.

Inače, kako je prije izvijestio MORH, u potragu za nestalim članovima posade talijanskog tegljača “Franco P” uključio se, uz obalni ophodni brod OOB-31 “Omiš”, i avion Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva Pilatus PC-9M.

Izvor:Hina
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije