9.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Tri migranta 11 dana putovala Atlantikom na kormilu tankera

Migranti-tanker / Foto: EFE/Maritime Rescue

Španjolska Obalna straža priopćila je da su tri migranta spašena nakon što su na kormilu tankera za prijevoz nafte putovali punih 11 dana!

Trojica muškaraca iz Afrike pronađeni su na kormilu tankera Alithini II pod zastavom Malte, koji je jučer uplovio u Las Palmas de Gran Canaria na Kanarskom otočju. Posljednja luka u koju je ovaj tanker pristao bio je Lagos u Nigeriji, i to prije 11 dana, točnije 17. studenog, javlja španjolska Obalna straža.

Na fotografiji koju je objavila španjolska Obalna straža mogu se vidjeti muškarci kako sjede na kormilu tankera u luci Las Palmas, a njihova stopala gotovo da dodiruju more. Odmah su prebačeni u lokalnu bolnicu, a patili su tek od blage dehidracije.

Ovo nije prvi put da su u luci Las Palmas migranti pronađeni na kormilu broda. U listopadu 2020. tri su osobe pronađene na kormilu tankera Ocean Princess II, a samo mjesec dana ranije još tri osobe pronađene su na tankeru Champion Pula. Poput tankera iz ove priče, i ta dva broda stigla su iz Lagosa u Nigeriji.

Najčitanije