13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Triatlon klub Herceg Novi: Održano prvenstvo Crne Gore u sprint duatlonu

Prvaci-triatlon-duatlon

Novski Duatlon, multisport trka koja se sastoji iz uzastopnog trčanja i biciklizma, nakon dvije godine pauze danas je ponovo održana na potpuno novoj lokaciji u zaleđu Herceg Novog, naselju Kameno. Ovo je ujedno bilo i državno prvenstvo u sprint duatlonu kojim se otvara triatlon sezona u Crnoj Gori.

Osim takmičara iz Triatlon kluba Herceg Novi koji je ujedno i organizator Novskog Duatlona, učestvovali su i takmičari iz TK Podgorica, Multisport akademije Mayer iz Podgorice, TK Kotor, Anderba Endurans Triatlon Tim iz Nikšića i TK Lovćen sa Cetinja. Takođe, osim domaćih takmičara učestvovao je i jedan takmičar iz Hrvatske, Goran Pulig, član Triatlon kluba Dubrovnik.

U ukupnom plasmanu muškaraca najbrži je bio Dušan Milošević iz TK Podgorica koji je stazu, koja se sastoji od 5km trčanja, 20km biciklizma te ponovo 2.5km trčanja, prešao za nevjerovatnih 1 sat 2 minuta i 42 sekunde. Za njim su nedugo zatim kroz cilj prošli Miloš Mikić iz nikšićkog Aderba Endurans Triatlon Tim sa vremenom 1 sat 3 minuta i 4 sekunde, a potom i trećeplasirani Luka Čupić sa vremenom od 1 sat 3 minuta i 33 sekunde.

U kategoriji žena situacija je bila nešto manje napeta obzirom da je Jelena Tomašević iz Triatlon kluba Herceg Novi još jednom pokazala svoju dominaciju prešavši zadatu stazu za 1 sat 13 minuta i 5 sekundi. Druga i treća takmičarka, Žana Pavićević i Jelena Mrđenović, obje iz Triatlon kluba Podgorica, trku su završile za 1:21:58 odnosno 1:24:10.

Novski Duatlon su ovoga puta zasigurno obilježili najmlađi i najstariji takmičar. Lazar Savićević (18) iz TK Podgorica koji je, iako usamljen u Juniorskoj kategoriji, postigao zapažen rezultat i sa vremenom od 1:09:28 završio na osmom mjestu u apsolutnoj kategoriji crnogorskih takmičara, dok je najstariji takmičar Negovan Stanković (60) iz hercegnovskog triatlon kluba stazu prešao za 1:28:09 čime je oduševio sve prisutne.

Nakon što su svih 27 takmičara uspješno završili trku koja je bila veoma zahtjevna imajući u vidu brdoviti teren kako u trkačkom tako i u segmentu biciklizma, upriličena je ceremonija dodjele priznanja onim najbržima, kao i zajednički ručak u restoranu Karakas u okviru čijeg kompleksa je ove godine bio smješten takmičarski centar Novskog Duatlona.

Gotovo nezamjenjivi doprinos organizaciji ovog prvenstva dala je i mjesna zajednica Kameno na čijem širem prostoru je održano cijelo takmičenje, kao i Komunalna policija Herceg Novi i Uprava policije PJ Herceg Novi koji su bili zaduženi za bezbjednost takmičara na biciklističkom segmentu koji se odvijao na magistralnom putu u pravcu prema graničnom prelazu sa BiH.

Najčitanije