8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

“Trka radosti“ okupila preko 500 novskih osnovaca

Trka radosti – foto Opština HN

Preko 500 osnovaca učestvovalo je danas na “Trci radosti“, koja je organizovana u okviru programa u čast Dana opštine Herceg Novi.

Djevojčice i dječaci od prvog do petog razreda sve četiri hercegnovske osnovne škole trčali su od Vojničkih banja do platoa kod spomenika osnivaču grada, kralju Tvrtku I Kotromaniću, a rezultat se nije mjerio vremenom već osmjesima i druženjem.

Trci su prethodile vježbe zagrijavanja, a sve učesnike su na cilju čekali osvježenje, pohvale i brojni posjetioci, koji su ih podržali aplauzom.

Organizator trke je Sekretarijat za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi zajedno sa Triatlon klub Herceg Novi, profesorima fizičkog vaspitanja i razrednim starješinama osnovnih škola i Herceg Novi Tourism Board – Turistička organizacija Herceg Novi.

Trka radosti – foto Opština HN

Zadovoljstvo zbog uspješne prve „Trke radosti“ iskazala je sekretarka za kulturu i obrazovanje, Ana Zambelić Pištalo, koja je izrazila nadu da će ovo postati tradicionalan događaj u čast praznika grada i uputila riječi zahvalnosti svima koji su pomogli organizaciju.

„Najvažnije je da smo iz grada poslali sliku da Herceg Novi jeste ono čemu stremimo – grad djece. Na tom fonu treba i ubuduće da osmišljavamo ovakve i slične programe“, poručila je Zambelić Pištalo.

Da se mališani pravilno zagriju i tako izbjegnu povrede naučili su ih novski triatlonci, a Luka Čupić nam je potvrdio da je sve prošlo u najboljem redu: „Djeca su bila srećna i umorna. Nakon 300 metara trčanja dobili su diplome i okrepu, a njihova nasmijana lica su pokazala da smo danas uradili pravu stvar“.

Trka radosti – foto Opština HN

Ovogodišnji program u čast Dana opštine Herceg Novi obuhvata sportske događaje na otvorenom za sve generacije – prethodnog vikenda je za mališane iz vrtića održana prva “Trotinetijada” u Igalu, danas “Trka radosti” za osnovce, a 30. oktobra će stariji takmičari imati priliku da učestvuju u “Uličnoj trci oslobođenja Herceg Novog”, čiji start je na platou ispred zgrade Opštine.

Najčitanije