11 C
Kotor

Slušaj online radio

Turistička organizacija opštine Budva na IBTM-u u Barseloni

Budva na IBTM-u u Barseloni

Turistička organizacija opštine Budva, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore i turističkom privredom, predstavlja turističku ponudu budvanske rivijere, sa posebnim akcentom na ponudu iz sfere kongresnog turizma, na specijalizovanom sajmu kongresne industrije „IBTM“, koji se održava od 19. do 21. novembra u Barseloni.

Tokom pomenute berze MICE turizma, predstavnici Turističke organizacije opštine Budva održali su sastanke i prezentacije na kojima su predstavljene mogućnosti za organizaciju događaja u Budvi, kao i sama destinacija, avio povezanost i smještajni kapaciteti. Najveće interesovanje pokazano je od strane tkz. hosted buy-eri iz Skandinavije, Francuske, Italije, Izraela, Španije, Velike Britanije, Rusije, Ukrajine i Poljske. Zapažen je utisak da su Budva i Crna Gora prepoznate kao rastuća destinacija na listi najpopularnijih destinacija za poslovna putovanja, posebno iz razloga sve većeg broja hotela sa 4 i 5 *. Primjetno je bilo i povećanje broja onih koji su u Budvi ili u nekom drugom gradu u Crnoj Gori već organizovali događaje, a nose pozitivne utiske.

Prema riječima stručnjaka, kompanije teže da kroz organizaciju raznih događaja, seminara i kongresa, poboljšaju svoje poslovne rezultate i efektnije komuniciraju sa zaposlenima, kupcima i poslovnim partnerima. S tim u vezi, učešće Budve na ovom sajmu je od izuzetnog značaja za dalji razvoj i unaprijeđenje poslovnog turizma, posebno iz ugla produžetka turističke sezone.

Budva na IBTM-u u Barseloni

IBTM predstavlja jedan od dva najznačajnija sajma iz oblasti kongresnog turizma u Evropi, koji je ove godine okupio 2.600 izlagača iz 77 zemalja i preko 2.700 profesionalaca iz ove oblasti.

Na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, svoju ponudu, pored Turističke organizacije opštine Budva, predstavili su hoteli: “Montenegro Stars Hotel Group”, “Regent – Porto Montenegro”, “The Chedi – Luštica Bay”, kao i turističke agencije: “MTS Montenegro”, “Explorer”, “Intours DMC”, “Montenegro In Style” i “East West Voyage”.

Najčitanije