21 C
Kotor

Slušaj online radio

Turistička organizacija Tivat predstavlja ponudu grada na sajmu turizma u Londonu

TO Tivat u Londonu

Turistička organizacija opštine Tivat u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama, turističkom privredom i Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore predstavlja turističku ponudu na 44. Svjetskoj berzi putovanja „WTM 2023” (World Travel Market) koja se održava od 6. do 8. novembra tekuće godine u Londonu.

Sajam u Londonu je najznačajnija sajamska manifestacija kako za svjetsku turističku industriju, tako i za Crnu Goru imajući u vidu da se radi o tržištu sa kojeg se iz godine u godinu povećava broj dolazaka.

Tome u prilog ide i činjenica  da je najveći turoperator na tržištu Velike Britanije Jet2holidays i treća po veličini avio kompanija Jet2com, koja je od ove godine uvela letove iz Mančestera, najavila za sljedeću godinu uvođenje letova i iz Birmingema i Londona, tako da će Crna Gora, od aprila/maja do kraja oktobra, biti povezana sa tri najveća grada u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Saobraćajna povezanost je gotovo najvažniji faktor prilikom odabira idealne destinacije, a na aerodromu Tivat saobraćali su letovi za London i Mančester, te je i u Tivtu zabilježen rast kada su dolasci sa ovog tržišta u pitanju.

Prema statističkim podacima, u Tivtu je u 2023.godini bilo 8.422 dolazaka koji su ostvarili 60.078 noćenja gdje bilježimo povećanje u dolascima turista sa ovog tržišta za 9 %.

Predstavnici Turističke organizacije Tivat su imali veliki broj zakazanih sastanaka, gdje se razgovaralo o potencijalnoj saradnji za narednu godinu, a Crnogorski štand je bio izuzetno dobro posjećen.

Potvrda unaprijeđenog imidža Crne Gore kao turističke destinacije na tržištu Velike Britanije, je i prestižna nagrada Travel Gossip Awards 2023. koju smo dobili u martu ove godine u kategoriji ,,Omiljena skrivena destinacija”, od strane turističkih agenata iz Velike Britanije. Takođe, najuticajniji britanski mediji kao što su The Telegraph, Daily Mail, The Times, The Guardian, Sunday Times, preporučuju Crnu Goru kao jednu od najljepših destinacija za odmor u Evropi, što govori o sve boljem pozicioniranju Crne Gore na ovom tržištu.

Na sajmu u Londonu, na štandu  NTOCG svoju ponudu pored TO Tivat predstavljaju i strateški partner NTO CG nacionalna avio kompanija Air Montenegro, Nacionalni parkovi Crne Gore, Kotor Cable Car, lokalne turističke organizacije Kotora i Herceg Novog, hotelske grupacije Budvanska rivijera i Montenegro Stars, hoteli Avala Resort & Villas, Maestral Resort & Casino, Hyatt Regency Kotor Bay Resort, Hilton Podgorica Crna Gora, Lazure Hotel & Marina, Vivid Blue Serenity Resort, Nikki Beach Montenegro, kao i turističke agencije Gold Travel, Montenegro Tourist Service, Montenegro Adventures, Cosmopolitan DMC i Big Blue DMC.

Najčitanije