9 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – Interaktivno dječije igralište do kraja novembra

Kotor – foto Zoran Nikolić Boka News

Opština Kotor će do kraja tekuće i sljedeće godine realizovati značajne projekte, a među njima su i oni za naše najmlađe sugrađane/ke. Iz Sekretarijata za urbanizam, stanovanje i uređenje prostora podsjećaju da su u toku radovi u Gradskom parku koji podrazumijevaju, između ostalog, zamjenu i montažu nove opreme za dječije igralište.   Prema riječima sekretarke Jelene Franović radi se o izuzetno kvalitetnim spravama danskog proizvođača “Kompan” koji u svom proizvodnom asortimanu nudi nekoliko linija igrališta za različite uzraste.

Linije se razlikuju svojim dizajnom, funkcionalnošću te onime što pružaju djeci karakteristične dobi. Sprave namijenjene manjoj djeci predškolskog uzrasta bogate su didaktičkim elementima i simbolima, dok su sprave za djecu školske dobi fizički vrlo izazovne, ali ujedno dizajnirane prema strogim pravilima sigurnosti.

Na spravama istovremeno može boraviti minimum osmoro djece, a neke su čak namijenjene za tridesetoro, što pruža maksimalnu interakciju kod djece uzrasta od 1 plus do 6 plus godina. Osim igre, namijenjene su interaktivnom učenju.

Postavljanjem novih sprava, gradski park dobija novi izgled, a roditelji i djeca novi prostor koji će pružiti mogućnost kvalitetnijeg boravka na otvorenom.” – kaže Franović.

Izvođač radova je “Centroslavija” d.o.o. Podgorica, a vrijednost je 108 900.00 eura sa PDV-om. Rok izvođenja je 60 dana od dana potpisivanja ugovora. Ovim radovima je obuhvaćena nabavka, isporuka i montaža više rekvizita za dječje igralište od renomiranog danskog proizvođača “Kompan”. Garancija sprava je do 25 godina.Pored navedenog, ovim ugovorom je obuhvaćeno postavljanje livene gumene podloge za dječje igralište ukupne debljine 4 cm kao i zamjena dijela trotoara postavljanjem novih behaton ploča debljine 6 cm.

Najčitanije