15 C
Kotor

Slušaj online radio

Turistička organizacija Zlatibora i Turistička zajednica Labina potpisale Protokol o saradnji

Foto TO Zlatibor

Turistička organizacija Zlatibora i Turistička zajednica Grada Labina potpisale su danas Protokol o saradnji koji podrazumeva unapređenje saradnje u oblasti turističke privrede, odnosno, turizma i ugostiteljstva, kulture i sporta, kaom i razmenu iskustava i dobre prakse.

Protokol o saradni potpisali su direktorka Turističke zajednice Grada Labina Astrid Glavičić i direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, na štandu Turističke organizacije Zlatibor.

“Protokol o saradnji podrazumeva razmenu iskustva, znanja i novih ideja u realizaciji, nadam se, nekih zajedničkih proizvoda sa Turističkom zajednicom Grada Labina”, kazao je novinarima direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović.

On je podsetio da je taj grad u Hrvatskoj, smešten u Istri, u jedan od najznačajnijih turističkih regija na ovim prostorima.

“To je jedno od najatraktivnijih trurističkih tržišta u region koje godišnje generiše više od 10 miliona noćenja. Turistička organizacija Zlatibora je spremna da prihvati neke nove ideje za razvojne projekte i unapredi postojeću infrastrukturu”, kazao je Živanović.

Naglasio je i da je turistički promet Grada Labina i Zlatibora kao destinacija gotovo jednak, uz podsećanje da je Zlatibor prošle godine imao više od million registrovanih noćenja.

“Cilj nam je da taj broj povećamo. Realizovaćemo sigurno neke zajedničke aktivnosti, pre svega na kreiranju nekog zajedničkog proizvoda koji može biti interesantan za turiste koji dolaze iz Evrope. Očekujem i razmenu primene dobre prakse i ovaj Protokol o saradnji nam je garancija dugogodišnje buduće saradnje”, naveo je Živanović.

Direktorka Turističke zajednice Grada Labina Astrid Glavičić je kazala da su dve turističke organizacije spoznale da imaju zajedničke teme i ciljeve u razvoju te privredne grane, te je tako došlo do potpisivanje sporazuma o saradnji.

“Širimo vidike, razmenjujemo ideje i usklađujemo zajednička poslovanja”, rekla je ona.

Glavičić je podsetila i da Labin ima veoma razvijenu turističku ponudu sa nekoliko hotela poznatih hotelskih lanaca, malih porodičnih hotela, a veliki napori se ulažu u razvoj outdoor turizma koji podrazumeva uređene biciklističkih i pešačkih staza, čija se mreže i dalje širi.

Izvor:seebiz.eu

Najčitanije